Dobre vesti za oko 62.000 osnovaca: Uz besplatnu školu sporta i besplatan pregled

21.06.2021

08:00 >> 07:50

0

Grad Beograd je zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta pokrenuo besplatne škole sporta

Dobre vesti za oko 62.000 osnovaca: Uz besplatnu školu sporta i besplatan pregled
Copyright Profimedia

Svi osnovci, koji od 1. septembra budu pohađali besplatne gradske škole sporta, imaće besplatan zdravstveni pregled u republičkom Zavodu za sport, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Besplatan pregled će tako biti dostupan za oko 62.000 osnovaca, uzrasta od 1. do 4. razreda, sa teritorije 12 beogradskih opština.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Grad Beograd je zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta pokrenuo besplatne škole sporta, a Vesić je istakao da će deca u tim školama moći će da treniraju rukomet, odbojku, košarku, fudbal, borilačke veštine, gimnastiku, ples i atletiku.

– Ove škole sporta roditelje neće koštati ništa jer će treneri, termini i oprema biti plaćeni od strane Grada i ministarstva. Obezbedili smo da i zdravstveni pregledi, koji su po zakonu obavezni i koje roditelji sada plaćaju ukoliko im deca negde treniraju, budu besplatni za decu koja budu išla u gradske škole sporta – rekao je Vesić.

Pročitajte još

Beogradske gradske škole sporta se organizuju sa sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

On je dodao da je zahvalan ministru Vanji Udovičiću i Ministarstvu omladine i sporta jer su omogućili da pregledi za decu u Zavodu za sport budu besplatni.

– To je još jedna dodatna pomoć roditeljima, koja će omogućiti uštedu u njihovim kućnim budžetima. Tokom ove nedelje će između Grada Beograda i republičkog Zavoda za sport biti potpisan ugovor o besplatnim pregledima. Beograd nastavlja da ulaže u svoju budućnost i našu decu – rekao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike