Sa beogradskog asfalta na groblje automobila: Luksuzna vozila sve češće na meti "pauka" (FOTO)

22.06.2021

17:30 >> 17:40

0

Autor: Jovana Vrećo

U Parking servisu su za 24sedam rekli da postupaju po nalogu Saobraćajne policije, Komunalne milicije i Komunalne inspekcije

Sa beogradskog asfalta na groblje automobila: Luksuzna vozila sve češće na meti "pauka" (FOTO)
Copyright JKP "Parking servis"

“Lamborgini”, BMW serije 8, “porše panamera”, “porše kajen”, “mercedes GL”… samo su neke od marki automobila koje su u poslednjih nekoliko dana, direktno sa beogradskih ulica, završile na dizalici “pauka”.

U JKP “Parking servisu” za 24sedam naglašavaju da dizalice “pauk” prenose sva vozila podjednako, kako ona luksuzna tako i ona manje skupa, jer kada je vozilo u prekršaju – nema razlike ni povlašćenih.

– Postupajući po nalogu Saobraćajne policije, Komunalne milicije i Komunalne inspekcije, “Parking servis“ uklanja vozila iz prekršaja i na taj način omogućava nesmetan protok saobraćaja – objašnjavaju oni.

Naglašavaju da nalog za prenos vozila, koji izdaju pomenuti nadležni, nema veze sa cenom automobila koji se uklanja, već sa vrstom prekršaja.

Ipak, kako dodaju, skupi modeli su ti koji najčešće zbog prekršaja završe na groblju automobila, a veoma retko su takva vozila napuštena ili su negde ostavljena havarisana.

JKP “Parking servis”

– Vozila za koja je ustanovljeno da se nalaze u saobraćajnom prekršaju, prenose se na tri lokacije u Beogradu: Staro sajmište, Ada Ciganlija i Dunavska. Dok se napuštena vozila, uklonjena po drugim osnovama, prenose na plac u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, kao i na plac u Brodarskoj ulici, gde se nalaze i vozila iz saobraćajnih nezgoda – navode iz “Parking servisa”.

Oni za 24sedam dodaju da na pomenutim lokacijama ima više stotina vozila koja su preneta sa saobraćajnih nezgoda, napuštena ili havarisana. Dok, s druge strane, kako ističu, manji je broj vozila, koja su uklonjena po nalogu nadležnih organa kao nepropisno parkirana.

JKP “Parking servis”

Troškovi prelaze vrednost vozila

JKP “Parking servis” s vremena na vreme uputi poziv vlasnicima, da preuzmu svoja vozila sa parkirališta.

– Napuštena ili havarisana vozila “Parking servis“ odnosi po nalogu gradske ili opštinskih komunalnih inspekcija, koje su nadležne da nalože uklanjanje ovakvih vozila. Poslednji poziv smo uputili vlasnicima krajem maja i to za 184 vozila. Javila su se 72 vlasnika, koja su želela da se odreknu vlasništva nad vozilom. Mali je broj onih koji su zainteresovani da vozilo preuzmu, jer troškovi prenosa i ležarine najčešće prevazilaze vrednost vozila – kažu iz ovog preduzeća.

Vozila koja vlasnici ne preuzmu, “Parking servis” predaje JKP “Gradska čistoća”, koje sarađuje sa Centrom za reciklažu.

“Parking servis”, u proseku tri puta godišnje, pismenim putem poziva vlasnike napuštenih i havarisanih vozila, koja se nalaze na njegovim objektima, da dođu da ih preuzmu.

– Ukoliko se vlasnici ne odazovu, poziv se objavljuje u medijima i ostavlja se dodatni rok od osam dana da se vlasnici vozila jave – objašnjavaju naši sagovornici.

JKP “Parking servis”

Samo u jednom slučaju se prenos ne plaća

Ukoliko je vozilo izmešteno i preneto “paukom”, na zahtev neke komunalne službe ili zbog održavanja neke manifestacije, obaveštenje na kojoj se lokaciji trenutno nalazi korisnici mogu dobiti putem telefona 011/3035-400.

Pročitajte još:

– Vlasnici ovih vozila ne plaćaju nikakve troškove prenosa – naglašavaju u “Parking servisu”.

Informacije o lokaciji na kojoj se nalazi vozilo, koje je zatečeno u prekršaju, korisnici mogu dobiti unošenjem broja registarske oznake na naslovnoj strani internet prezentacije “Parking servisa” na www.parking-servis.co.rs ili putem telefona 011/3035-400.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike