Gradnja u Bloku 37 i dalje pod upitnikom: Bez rešenja i u drugoj rundi pregovora

23.06.2021

13:46 >> 13:47

0

Autor: Jovana Vrećo

Predsednik Skupštine stanara iz okolnih zgrada Alesandar Angelovski je rekao da je na sastanku upućen poziv da se do kraja nedelje pronađe konkretno rešenje

Gradnja u Bloku 37 i dalje pod upitnikom: Bez rešenja i u drugoj rundi pregovora
Copyright 24sedam/Jovana Vrećo

Posle 24 sata zamrznutih aktivnosti, danas je, uz posredovanje Grada Beograda, održan sastanak investitora zgrade u Bloku 37 austrijske kompanije “Durst” i stanara okolnih zgrada, ali prema rečima predsednika Skupštine stanara,  Aleksandra Angelovskog za 24sedam – nije pronađeno rešenje koje bi bilo prihvatljivo za sve.

Kako nam je rekao Angelovski, danas je na sastanku upućen poziv da se suzdrže i jedni i drugi, a sve u cilju pronalaska prihvatljivog rešenja za sve tri strane.

– Radi se na tome da se pronađe neko rešenje koje bi bilo prihvatljivo za sve. Upućen je poziv da se suzdržimo i jedni i drugi. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da u toku ove sedmice svi moraju da predlože neko rešenje prihvatljivo za sve – rekao je on.

O drugoj rundi pregovora oglasio se i Vesić  i istakao da dve suprotstavljene strane ni danas nisu uspele da postignu dogovor i “približe” stavove, tako da je sastanak prošao bez pomaka u pregovorima.

– Investitor je ponudio da smanji spratnost zgrade prema urbanističkom planu iz 2016. godine, što znači da bi zgrada imala za dve trećine manju kvadraturu, uz uslov da za razliku bude obeštećen od strane Grada Beograda. Građani su sa druge strane insistirali na rešenju koje podrazumeva da na predmetnoj parceli ne bude nikakve izgradnje komercijalne prirode već da ostane zelena površina – rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je dodao da je zbog trenutne nemogućnosti da se postigne dogovor i jedne i druge zamolio da se danas uzdrže od bilo kakvih aktivnosti.

Pročitajte još:

– To znači da investitor ne započinje radove, a da građani ne održavaju proteste. Nadam se da ćemo doći u situaciju da u razgovorima sa investitorom pronađem adekvatno rešenje koje bi zadovoljilo obe strane. Da li će se i kada to dogoditi, u ovom trenutku nije poznato. Dajem sve od sebe da pronađemo rešenje, da zaštitimo interese građana, ali i investitora. Mislim da je velika stvar što su protesti prekinuti i što se ništa ne dešava ni po pitanju izgradnje, ali i činjenica da smo seli za pregovarački sto – poručio je Vesić.

Podsetimo, juče je Vesić objavio informaciju da je sastanak trajao dva sata i da su uspeli da se dogovore da u naredna 24 sata na toj lokaciji obustave sve aktivnosti, tako da ni investitor ne pokuša da gradi, niti stanari da protestuju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike