Gak: Skoro polovina žalbi za mesto u vrtićima rešena u korist roditelja

05.07.2021

12:30

0

U septembru će u beogradske vrtiće krenuti više od 15.000 novoupisanih mališana, što je duplo više u odnosu na 2017. godinu

Gak: Skoro polovina žalbi za mesto u vrtićima rešena u korist roditelja
Copyright Pixabay

Od ukupno 3.905 pristiglih žalbi roditelja na konkurs za mesto u beogradskim predškolskim ustanovama, gotovo polovina, 1.859 žalbi, rešeno je pozitivno u korist roditelja, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Time je okončan proces konkursa za vrtiće, a tokom leta roditelji i staratelji će potpisivati ugovore sa predškolskim ustanovama za novu radnu godinu u vrtićima, koja počinje u septembru – rekao je Gak.

On je istakao da će u septembru u beogradske vrtiće krenuti više od 15.000 novoupisanih mališana, što je duplo više u odnosu na 2017. kada je upisano oko 7.000 dece.

– Sve ovo rezultat je intenzivnog rada na proširenju kapaciteta beogradskih predškolskih ustanova i konstantnog ulaganja Grada Beograda u sektor obrazovanja i dečje zaštite, sve sa ciljem da što više dece bude uključeno u predškolski sistem – istakao je Gak.

Slavko Gak Beoinfo

Kako je objasnio, oko 74 odsto dece, uzrasta od jedne do šest godina, koja žive u Beogradu ide u vrtić, što je veliki rezultat budući da je samo pre nekoliko godina obuhvat dece predškolskim obrazovanjem iznosio oko 45 odsto.

– Naš cilj je da sva deca idu u vrtiće i ove godine smo nikad bliži ukidanju liste čekanja za Beograd, a koliko dece će biti na njoj znaćemo u septembru kada se u državne i privatne vrtiće, uz subvenciju Grada, upišu svi koji su to želeli i dobili mesto – rekao je Gak.

Pročitajte još

On je dodao da je uoči ovogodišnjeg konkursa za mesto u vrtićima bilo oko 2.000 dece na čekanju, dok je 2017. godine lista čekanja iznosila oko 10.000 dece.

– Podigli smo svest o značaju ranog obrazovanja, izborili smo se sa najvećim pritiskom na predškolske ustanove proteklih nekoliko godina i sada smo već na korak od za nas najvažnijeg cilja, što će biti veliki uspeh za glavni grad – zaključio je Gak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike