Lepa vest za mladence: Tradicionalna manifestacija "Kolektivno venčanje" održaće se u Starom dvoru 18. jula

05.07.2021 | 16:01 >> 16:16

Autor: Luka-Đorđija Talevski

Manifestacija je nastala 1999. godine, kao potreba da se pomogne budućim bračnim parovima

Copyright Pixabay

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je tradicionalnu manifestaciju “Kolektivno venčanje” koja će se održati u nedelju, 18. jula na platou ispred Starog dvora.

– Svake godine tokom “Kolektivnog venčanja” grad Beograd zrači lepotom i mladošću. Retko kada je toliko radosti na jednom mestu – rekao je gradonačelnik.

Kako je istakao, zahvaljujući Gradu Beogradu i pokroviteljima, mladenci će imati potpuno besplatno venčanje, a dobiće i vredne poklone. Podsetio je parove da još uvek imaju vremena da se prijave.

Copyright Beoinfo

– Bogata tradicija “Kolektivnog venčanja” dovela je do toga da ova akcija preraste i u kulturnu i turističku manifestaciju u okviru koje je mladencima obezbeđeno potpuno besplatno venčanje, besplatne venčanice, prenoćišta u hotelima u Beogradu za sve one parove koji dolaze iz unutrašnjosti Srbije, kao i brojni prikladni pokloni za mladence – dodao je Radojičić.

Pročitajte još

Manifestacija je nastala 1999. godine, kao potreba da se pomogne budućim bračnim parovima, da se onima koji stupaju u bračnu zajednicu pruži neophodna podrška, ali i organizuje program venčanja koji će mladencima ostati u trajnom sećanju.

– Na ovaj način Grad Beograd budućim bračnim parovima pokazuje da su u gradu koji neguje osećaj zajedništva, koji misli o njima. Drago mi je što ovi mladi ljudi shvataju značaj braka i porodice. Pojedinac ostvaruje sebe i u braku i porodici, te postiže neke od najvažnijih životnih uspeha i ciljeva – zaključio je Radojičić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Beoinfo