Spomenik Meši Selimoviću u julu sledeće godine: Konkurs će biti otvoren i po pozivu

06.07.2021

10:24 >> 10:27

0

Skver gde će biti ova spomenička celina udaljen je oko 200 metara od stana gde je bila poslednja Mešina adresa, gde je i umro

Spomenik Meši Selimoviću u julu sledeće godine: Konkurs će biti otvoren i po pozivu
Copyright Wikipedia

Beograd bi sledeće godine u julu trebalo da dobije spomenik Meši Selimoviću, kada se navršavaju četiri decenije od smrti velikog pisca.

Odbor za podizanje spomenika održao je danas drugu sednicu na kojoj je dogovoreno da se raspiše konkurs koji će biti otvoren i po pozivu, a predsednik tog odbora Aleksandar Gatalica kaže da će se spomenik nalaziti na uglu ulica Kralja Petra i Jovanove, što je, dodaje, inspirativna lokacija.

Mesto gde bi Meša Selimović trebalo da dobije spomenik, 24sedam/Katarina Mihajlović

– Prostor omogućava da se realizuje nekoliko plastičkih delova koji će biti u međusobnoj vezi i to središnji sa spomeničkom skulpturom i još dve ili čak tri celine koje bi bile u vezi sa spomenikom – naveo je Gatalica.

Beoinfo

Skver gde će biti ova spomenička celina udaljen je oko 200 metara od stana gde je bila poslednja Mešina adresa, gde je i umro.

Na današnjoj sednici dogovoreno je da se raspiše konkurs koji bi bio i otvoren i po pozivu.

Pročitajte još

– To znači da će troje vajara biti uključeno po pozivu, a biće data šansa i drugima da daju svoje rešenje. Želimo da se da šansa mladim vajarima, te da se podstakne figurativno vajarstvo koje je u drugom planu u današnjem vremenu – naveo je Gatalica.

Sednici su kao članovi, između ostalih, prisustvovali i zamenik gradonačelnika Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike