Odbornici u petak o budžetu Grada - predviđeno 113,5 milijardi dinara

16.12.2020

15:12

0

Predsednik Skupštine istakao je da 15,5 odsto ide za investicije

Odbornici u petak o budžetu Grada - predviđeno 113,5 milijardi dinara
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavio je za petak sednicu na kojoj će odbornici razmatrati predlog budžeta za 2021. godinu, koji iznosi 113,5 milijardi dinara.

Ukupan obim budžeta Beograda i gradskih opština je 124,9 milijardi dinara – 113,5 milijardi za Grad i oko 11,5 milijardi za beogradske opštine, precizirao je Nikodijević u izjavi za Tanjug.

–Mi ćemo u petak usvojiti budžet za 2021. godinu. Beograd nema problema sa finansijskom stabilnošću. I u periodu krize, izazvane korona virusom, dobro smo upravljali gradskim finansijama, imamo stabilne prihode i dovoljno sredstava da servisiramo sve obaveze – rekao je Nikodijević.

Foto: 24sedam/ Goran Sivački

On je napomenuo da najveći deo izdvajanja iz gradske kase ide za Sekretarijat za saobraćaj, s obzirom na velika izdvajanja koja grad ima i prema GSP-u i za saobraćajnu infrastrukturu.

Na drugom mestu su, kako je naveo, obrazovanje i dečija zaštita, nastavlja se i sledeće godine finansiranje boravka dece u vrtićima, državnim i privatnim.

–Ima dovoljno sredstava i za socijalna davanja. Nijedno socijalno davanje po novom budžetu nećemo umanjiti – naglasio je Nikodijević.

Pročitajte još

On je istakao da 15,5 odsto budžeta ide za investicije.

–Nastavljamo investicioni ciklus u Gradu i, pre svega, projekte započete u ovoj, završićemo tokom sledeće godine. Tu je najvažnija rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla – rekao je Nikodijević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike