Vladimir, Denis i Sabuhan su heroji nevremena u Beogradu! "Voda je došla do krova, prenosili smo žene preko ulice i na leđima" (VIDEO)

02.07.2024

21:40

0

Ceo grad govori o onome šta su uradili na Voždovcu, Petlovom brdu i u Starom gradu

Vladimir, Denis i Sabuhan su heroji nevremena u Beogradu! "Voda je došla do krova, prenosili smo žene preko ulice i na leđima" (VIDEO)
Vladimir, Denis i Sabuhan su heroji Beograda - Copyright Printscreen/RTS

Vladimir, Denis i Sabuhan su radnici beogradske Gradske čistoće i, ispostavilo se – junaci kišnog dana za nama. Ne samo što su raščišćavali ulice posle sinoćnjeg nevremena i današnjih obilnih padavina, već su i prenosili Beograđanke preko vode, spasavali građane od davljenja i izvlačili zarobljene u poplavljenim kolima.

Iako su Vladimir, Denis i Sabuhan jutros uobičajeno izašli na teren, dan im je protekao sasvim drugačije. Ceo grad govori o onome šta su uradili na Voždovcu, Petlovom brdu i u Starom gradu.

Radnik čistoće Vladimir Marković bio je rano jutros na terenu u Darvinovoj ulici na Voždovcu.

"Videli smo u Darvinovoj ulici poplavu. Žena je bila zaglavljena u automobilu, nije mogla da izađe, starija gospođa. Ja i kolega smo stali, prišao sam, ušao sam unutra i izvukao sam je iz automobila. Žena je bila potresena… Automobil je ostao tamo, ona nije mogla da otvori vrata da izađe, voda je došla do krova", kaže Vladimir, prenosi RTS.

Njegov kolega Denis Brahimi čistio je slivnike zatrpane lišćem i granjem koje je naneo vetar, a koji su sprečavali da voda otiče sa ulice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

"Video sam ženu kako traži slivnik i kolega vozač je samo vikao: Trči, trči, žena se davi, i ja sam samo izleteo, skinuo sam samo cipele, i izvukao sam ženu", priča Denis.

Sabuhan Krasnić zatekao se danas u Mrakovičkoj ulici na Petlovom brdu i sugrađanku koja nije uspevala da ređe preko ulice – preneo je na leđima.

"Ja sam bio oko slivnika, čistio sam slivnik i gospođa je naišla. Nije mogla da prođe i ja sam je pitao da li mogu da joj pomognem, ona je rekla da mogu. Uvek sam za to da pomognem ljudima kad vidim nešto loše", kaže Sabuhan.

Do kraja smene nisu imali priliku da se presvuku. Jednostavno, nije bilo vremena, pošto je sličnih situacija bilo i na drugim mestima.

"To je ljudskost najobičnija koju svaki čovek u sebi verovatno nosi. Nama je to dužnost, mi smo uvek tu za građane da pomognemo", poručuje Vladimir.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike