"Horizont" je pobednik 19. Karnevala brodova! Odneo pobedu između više od 60 plovila! (VIDEO)

15.06.2024

22:19

0

Drugo i treće mesto osvojili su "Kej 2" i "Žana"

"Horizont" je pobednik 19. Karnevala brodova! Odneo pobedu između više od 60 plovila! (VIDEO)
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Najlepše ukrašen brod na 19. Karnevalu brodova održanom večeras u Beogradu je brod "Horizont" koji je pobedu odneo između više od 60 plovila koji su defilovali Savom od Gazele do Brankovog mosta.

Drugo i treće mesto osvojili su "Kej 2" i "Žana", a odluku o pobednicima doneli su beogradski novinari koji su u defileu, učestvovali na plovilu "Nikola Tesla".

Karneval brodova organizovan je u završnici Beogradske nedelje porodice koja se u glavnom gradu odžavala od 15. aprila. U povorci je učestvovalo više od 60 plovila, a predvodio ih je čuveni brod "Vatrogasac" sa vodenim topovima.

Tanjug/Marko Đoković
 

Za njim je upravo plovio pobednički brod "Horizont" na kome su se nalazili članovi "Internacionalne policijske asocijacije".

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović izrazio je zadovoljstvo što je Karneval brodova, zatvorio Beogradske dane porodice i naglasio da je to još jedna manifestacija koja će postati tradicionalna.

- Na taj način, kroz različite događaje i manifestacije podižemo i vidljivost Beograda kao turističke destinacije - rekao je Popović za Tanjug i naglasio da Beograd upravo u ovo doba i ima najveći broj turista.

Popović je podsetio da je prošle godine defile i program povodom Karenvala brodova, koji upravo organuzuje TOB, videlo i 60.000 ljudi.

Tanjug/Marko Đoković
 

U defileu su učesće uzeli jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, atraktivni turistički brodovi, plovila različitih vrsta i namena iz svih beogradskih marina. Karnevalu brodova je prethodio defile Policijskog orkestra, koji je postao svojevrsni zaštitni znak manifestacije.

Program je počeo u 17 sati himnom Beograda i hitovima za decu u izvođenju hora "Čarolija", koji je zajedno sa nastupom Plesnog kluba "La Luna" i mažoretkinjama iz Bele Crkve razveselio posetioce.

 

Na prostoru ispred TC "Galerija", sve do Kule Beograd, roditelji i deca mogli su da uživaju u likovnim radionicama "Obojena barka, porodična barka", Dečjeg kulturnog centra Beograda, postavci Muzeja iluzija i bogatom karnevalskom "Master kraft" bazaru sa suvenirima, umetninama, rukotvorinama i domaćim proizvodima.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike