Dekan Građevinskog fakulteta za 24sedam: Kakva je sudbina ličnih stvari stanara Vidovdanske ulice

22.07.2021

12:56 >> 15:46

0

Autor: Jovana Vrećo

Najpre ćemo dati preporuke da se ugrade geodetski reperi za osmatranje sleganja objekta, koji će trajati četiri dana - rekao je Kuzmanović

Dekan Građevinskog fakulteta za 24sedam: Kakva je sudbina ličnih stvari stanara Vidovdanske ulice
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Printscreen

Stvari i lične uspomene stanara Vidovdanske ulice, na Vračaru, već šest dana su “zarobljene” u poluurušenoj zgradi, a kako je za 24sedam dekan Građevinskog fakulteta prof. dr Vladan Kuzmanović rekao, geodetska merenja, koja će se raditi narednih dana, trebalo bi da omoguće ljudima da uzmu dokumentaciju i druge dragocenosti koje su im ostale.

Pročitajte još:

Kako je dekan istakao, Građevinski fakultet se odazvao na poziv Skupštine stanara zgrade u Vidovdanskoj 2a.

Dekan Građevinskog fakulteta Vladan Kuzmanović, Printscreen/YouTube

– Na jučerašnjem sastanku sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesić, doneta je odluka da se objekat poruši i da se na njegovom mestu izgradi potpuno nova zgrada – navodi za 24sedam Kuzmanović.

On je podsetio da su Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Građevinska inspekcija doneli zabranu ulaska u taj objekat, te da je sada potrebno dati stručno mišljenje – da li je moguće i pod kojim uslovima stanari smeju da uđu u zgradu.

– Upravo smo izvršili uvid u arhivski projekat pomenute zgrade. Najpre ćemo dati preporuke da se ugrade geodetski reperi za osmatranje sleganja objekta, koji će trajati četiri dana. Kada budemo analizirali rezultate, ako sleganja budu zanemarljiva, propisaćemo pod kojim uslovima stanari mogu da uđu i da iznesu najvrednije stvari, nakon čega ćemo izdati stručno mišljenje – rekao je naš sagovornik.

Naglašava da su rešili da Građevinski fakultet, kao društveno-odgovorna institucija preuzme odgovornost na sebe, pre svega zbog, kako kaže, pomoći stanarima.

Pročitajte još:

Podsetimo, jedan deo zgrade u Vidovdanskoj ulici prvi put se urušio prošlog petka,  tačnije 16. jula, dok se drugi deo zgrade do drugog sprata urušio u utorak, 20. jula.

U ovoj nesreći povređenih nije bilo, a stanarima je Grad obezbedio privremeni smeštaj u hotelu “Slavija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike