Tribina "Zdrav i pravilan razvoj malih Vračaraca": Cilj projekta - napredak dece u svim aspektima rasta i učenja (FOTO)

22.05.2024

18:20

0

Autor: 24sedam

Ovaj značajan projekat ima za cilj da pruži roditeljima, vaspitačima i široj zajednici informacije i smernice o zdravom i pravilnom razvoju dece predškolskog uzrasta

Tribina "Zdrav i pravilan razvoj malih Vračaraca": Cilj projekta - napredak dece u svim aspektima rasta i učenja (FOTO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Gradska opština Vračar danas je organizovala tribinu povodom predstavljanja projekta "Zdrav i pravilan razvoj malih Vračaraca". 

Ovaj značajan projekat ima za cilj da pruži roditeljima, vaspitačima i široj zajednici informacije i smernice o zdravom i pravilnom razvoju dece predškolskog uzrasta, uključujući fizički, emocionalni i kognitivni razvoj. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Predstaviće se i plan rada sa decom i metode testiranja njihovog razvoja kako bi se obezbedio optimalan napredak u svim aspektima rasta i učenja. 

Takođe, cilj ove tribine je i edukacija i povezivanje svih relevantnih aktera kako bi se osigurao zdrav i pravilan razvoj dece u lokalnoj zajednici. Predstavljanje ovog plana omogućiće roditeljima i vaspitačima bolji uvid u razvojne potrebe dece i načine kako da ih podrže. 

Na tribini su učestvovali predstavnici Gradske opštine Vračar, Predškolske ustanove Vračar i profesori Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Tribini su prisustvovale ministarka pravde Maja Popović, ministarka lokalne uprave i samouprave Jelena Žarić Kovačević, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, biračka i socijalna pitanja Biljana Baroševićkao i direktorka Centra inkluzivna Srbija Nataša Jovanović.

Moderator ove tribine bila je Tijana Biočanin, a pozdravni govor održao je predsednik GO Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković.

Projekat "Zdrav i pravilan razvoj malih Vračaraca" predstavio je prof. dr Fadilj Eminović, dok je završnu reč držao član veća GO Vračar i nosilac projekta Marko Ivetić. 

Prisutnima se obratila i direktorka Predškolske ustanove Vračar Jelena Jelenić Janković.

Takođe, predstavljanju ovog projekta prisustvovale su i prof. dr Aleksandra Đurić Zdravković, kao i dr sci Jadranka Otašević.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike