Grmljavinska oluja se približava Beogradu: Evo kada se pljuskovi očekuju u prestonici!

08.05.2024

16:23

0

I dok ova grmljavinska oluja donosi obilne pljuskove nedaleko od Beograda

Grmljavinska oluja se približava Beogradu: Evo kada se pljuskovi očekuju u prestonici!
Ilustracija - Copyright Freepik

U ovom času grmljavinski sistem nalazi se u blizini Beograda, oko 20 kilometara zapadno od centra i Beograda i donosi obilne pljuskove sa grmljavinom širem području Ugrinovaca i Dobanovaca, ali i delu Surčina i širem području Stare Pazove.

Povremeno ima i jače grmljavine, a u kratkom vremenskom intervalu na ovom području očekuje se i više od 20 litara kiše po kvadratnom metru, a nedaleko ni kap kiše.

I dok ova grmljavinska oluja donosi obilne pljuskove nedaleko od Beograda, u samom gradu je potpuno suvo i bez kapi kiše, a trenutna temperatura iznosi 22°C.

Inače, ovaj lokalni grmljavinski sistem vidljiv je iz centra Beograda, a grmljavina se čuje i u samom gradu, naročito u Zemunu i na Novom Beogradu.

Pixabay/ PublicDomainPictures
 

Ovaj olujni sistem neće zahvatiti Beograd, s obzirom na to da će se u jugozapadnoj visinskoj struji premeštati dalje ka severoistoku.

Ipak, do kraja dana novi sistemi mogli bi širem području Beograda sa jugozapada doneti pljuskove sa grmljavinom, a delovima grada i grmljavinske oluje sa obilnim pljuskovima.

Veoma slično vreme očekuje se i tokom četvrtka, a stabilizacija vremena od petka, pa će za vikend biti i znatno više sunca.

RHMZ najavljuje nevreme u naredna dva sata

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje pljuskove sa grmljavinom u naredna dva sata, oko 18 časova. Nevreme će zahvatiti zapad, istok i jugoistok Srbije, Srem, južni i srednji Banat, a kiša će, prema njihovim informacijama, zahvatiti šire područje Beograda.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike