Luka Petrović: U junu otvaranje nove pijace u Lazarevcu, koja je primer napretka i razvoja svih beogradskih opština (FOTO)

17.04.2024

13:19

0

Otvaranje nove pijace u Lazarevcu predstavlja korak napred ka stvaranju boljeg i funkcionalnijeg grada, koji će ponosno nositi pečat politike „Beograd sutra”

Luka Petrović: U junu otvaranje nove pijace u Lazarevcu, koja je primer napretka i razvoja svih beogradskih opština (FOTO)
Luka Petrović - Copyright Privatna Arhiva

- Veliki projekat je na pragu završetka, u pitanju je izgradnja potpuno novog objekta sa bruto površinom od 2.046,90 kvadratnih metara koji je konstruktivno podeljen na dva dela. U prizemlju se nalaze pijaca - prodajni deo sa izdvojenim lokalima i komunikacijama za galeriju kao i blok sa tehničkim i sanitarnim prostorijama i magacinskim prostorom - izjavio je član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Luka Petrović.

 Funkcionalnost same pijace i pristupačnost građanima bila je prioritet pri vođenju ovog projekta.

 

Prodajni deo nove pijace biće podeljen po sledećim funkcionalnim zonama: zona za voće i povrće i zona za ostale zanatske proizvode. Na spratu se nalazi administrativni deo za zaposlene – kancelarije, dok je galerija predviđena u sklopu prodajnog prostora koja će biti namenjena mlečnim i suhomesnatim proizvodima.

Privatna Arhiva
 

Važno je naglasiti da svaka prodajna zona ima zaseban ulaz za utovar robe što dodatno povećava lagodnost i funkcionalnost novog objekta.

- Velika novina su uređene prilazne staze za invalide, kao i izgradnja posebne prostorije u vidu mirisne barijere koja ide u prilog jednom od najvažnijih faktora ove veletržnice, a to je higijena pri iznošenju otpada - dodao je Petrović.

Privatna Arhiva
 

Luka Petrović je istakao i da je izgradnja nove pijace u Lazarevcu samo jedan u nizu projekata koji pokazuju angažovanost lokalne uprave na unapređenju infrastrukture i kvaliteta života građana. Pored Lazarevca, slični projekti se sprovode i u drugim opštinama kao što su Obrenovac, Barajevo, Mladenovac, čime se potvrđuje posvećenost vlasti ka razvoju i unapređenju svih delova Beograda.

 

Otvaranje nove pijace u Lazarevcu predstavlja korak napred ka stvaranju boljeg i funkcionalnijeg grada, koji će ponosno nositi pečat politike „Beograd sutra”.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike