Bliži se kraj noćnoj mori stanara u Bloku 37: Investitoru ponuđene dve lokacije

29.07.2021

12:46 >> 15:43

0

Prema rečima Aleksandra Angelovskog, upravnika stambene zgrade u Bloku 37, treća runda razgovora održana je na njihov zahtev

Bliži se kraj noćnoj mori stanara u Bloku 37: Investitoru ponuđene dve lokacije
Copyright 24sedam/Jovana Vrećo

Sastanak između stanara Bloka 37 i gradskih čelnika održan je danas u Skupštini grada, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić ih je obavestio da su spornom investitoru ponuđene dve nove lokacije i uverio ih da gradnje višespratnice neće biti.

On im je poručio da će kompromisno rešenje biti doneto uskoro, da će moći da se implementira veoma brzo, i da će biti na zadovoljstvo svih stanara.

24sedam/Jovana Vrećo

Prema rečima Aleksandra Angelovskog, upravnika stambene zgrade u Bloku 37, treća runda razgovora održana je na njihov zahtev.

– Ovaj put na sastanku je bila potpuno drugačija atmosfera. Grad je postigao dogovor sa investitorom da gradnje u našem Bloku neće biti, već da će mu biti ponuđene druge dve lokacije – kaže za 24sedam Angelovski.

24sedam/Jovana Vrećo

On dodaje da bi u roku od mesec ili dva dana to rešenje trebalo biti i sprovedeno.

– Parcelu na kojoj je investitor trebao da gradi, Grad će da pretvori u javnu površinu, nakon čega bi u narednom periodu trebalo da se razgovara i o tome kakav objekat tu treba graditi. Po urbanističkim planovima, on će biti namenjen za potrebe Bloka 37 – objašnjava naš sagovornik.

Pročitajte još

Da se nešto zaista dešava i da ide u dobrom smeru za stanare govori i činjenica da je juče počelo uklanjanje mašina za građevinske parcele.

Uprkos tome, stanari neće stati za dežurstvima kraj gradilišta.

– Imajući u vidu šta se do sada dešavalo, tačnije da smo bili nekoliko puta iznenađeni – sačekaćemo da vidimo konačno taj papir, da je sve rešeno. Tek tada odustajemo i od našeg programa koji smo zacrtali na početka, da smo stalno prisutni pored gradilišta i da ćemo i dalje, bez obzira što su jedan deo mašina već izvezli sa gradilišta, i dalje biti prisutni dokle god ne vidimo taj papir koji trajno rešava naše pitanje – zaključio je za 24sedam Angelovski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike