Šapić: Suštinski menjamo komunalno-bezbednosnu sliku grada

09.12.2023

16:44

0

Autor: 24sedam

Građani danas imaju priliku da vide kako će da izgledaju komunalno-bezbednosne stanice - naveo je on

Šapić: Suštinski menjamo komunalno-bezbednosnu sliku grada
Copyright Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas Komunalno- bezbednosnu stanicu broj 100 na Novom Beogradu, koja se nalazi na uglu Jurija Gagarina i Gandijeve ulice.

Šapić je istakao je da se sa ovakvim objektima i nadležnostima suštinski menja komunalno-bezbednosna slika grada. Takođe, da je danas posebno srećan jer je, kako je rekao, upravo na realizaciji tog projekta bilo najviše opstrukcija, podsetivši da se nekada na tom mestu nalazio neuređen prostor. 

- Kada sam pre godinu dana rekao da ćemo suštinski da promenimo komunalno-bezbednosnu sliku grada, jer ćemo u sve delove prestonice postaviti ovakve stanice, mnogi nisu verovali. Mi se danas nalazimo na prostoru koje je bilo oličenje neuređenog, divljeg dela grada, a sada je ovde uređena zelena površina sa dečjim igralištem i košarkaškim terenom, a u čijem se centru nalazi komunalno-bezbednosna stanica - ukazao je Šapić.

Beoinfo
 

On je istakao da je predviđena postavka 101 takve stanice u srpskoj prestonici.

- Građani danas imaju priliku da vide kako će da izgledaju komunalno-bezbednosne stanice, kao i da će njihovo okruženje izgledati kao ovo na Novom Beogradu, pod uslovom da postoji prostor da se postave dečja igrališta, kao i  sportski tereni. U svakom slučaju ova stanica će biti simbol reda, poretka, čistoće i očuvanja prirode - najavio je Šapić.

On je precizirao da će se u svakoj od stanica nalaziti neka vrsta komandnog centra, kao i da će svaka od tih postavljenih stanica pokrivati nekoliko škola i vrtića u njenom okruženju.

- Poenta je da tih 100 komunalno-bezbednosnih stanica pokriju sve škole i vrtiće u Beogradu. Pored obezbeđenja koje škole već imaju, kao i dodatnog policajca koje je uveo MUP, sada sa ovom merom dodatno pojačavamo bezbednost naše dece u školama i vrtićima, a koje podrazumeva 24-časovni nadzor tih objekata i patroliranje oko njih, ali i u kraju gde se stanica nalazi - naveo je prvi čovek srpske prestonice.

Naglasio je da je ovo početak realizacije jednog velikog projekta, kao i da je počela postavka stanica po nekim prigradskim naseljima.

- Očekujem u narednim mesecima, a najdalje za godinu dana da u Beogradu bude postavljeno svih 100 komunalno-bezbednosnih stanica sa manje više istim uređenim prostorom, i gde će građani imati uslugu 24 sata, sedam dana u nedelji.  Sa patrolama koje će da patroliraju u tom kraju, posebno oko škola građani će moći da se osećaju sigurno, jer će ovaj bezbednosni sistem koji uvodimo biti avangarda i u Evropi, zbog čega sam posebno ponosan - zaključio je Šapić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike