Preporuke građanima povodom zadušnica: Za odlazak na groblje umesto automobila koristite gradski prevoz

02.11.2023

13:20

0

Organizovani prevoz u subotu saobraćaće u određenim intervalima, od sedam do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela

Preporuke građanima povodom zadušnica: Za odlazak na groblje umesto automobila koristite gradski prevoz
Copyright Beoinfo

Javno komunalno preduzeće "Pogrebne usluge" Beograd apeluje na građane da na zadušnice u subotu, 4. novembra, za odlazak na groblje umesto svojih automobila koriste gradski prevoz.

Kako su saopštili, toga dana na snazi će biti zabrana ulaska motornim vozilima i to prema sledećem rasporedu:

  • na Novom bežanijskom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7 do 16 časova;
  • na grobljima Orlovača, Lešće i Zbeg zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7 do 15 časova;
  • na Novom groblju i Centralnom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi tokom celog dana, kao i narednog dana, 5. novembra;
  • Staro bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje su zatvorenog tipa, odnosno ulazak motornim vozilima na ova groblja nije moguć.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji obezbeđena su tri komforna klimatizovana minibus vozila koja će ih prevoziti besplatno.

Organizovani prevoz na zadušnice u subotu saobraćaće u određenim intervalima, od sedam do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, na zadušnice će biti organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća od sedam do 15 časova.

JKP "Pogrebene usluge" Beograd apeluje na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da postoji određen broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, tako da bi u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska na njih moglo doći do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju od njih prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od deset godina bez pratnje odraslog lica.

Ukoliko posetioci uoče opasnost od pada spomenika, mole se da o tome obaveste Upravu groblja ili da se obrate putem imejl-adrese: [email protected], navodi se u saopštenju JKP-a "Pogrebne usluge".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike