Vesić najavio uređenje Lisičijeg potoka: Biće raspisan konkurs za idejno rešenje spomenika

15.08.2021

16:33 >> 16:34

0

U decembru će Skupština grada proglasiti ovaj prostor javnom zelenom površinom

Vesić najavio uređenje Lisičijeg potoka: Biće raspisan konkurs za idejno rešenje spomenika
Copyright Facebook/Goran Vesić

Lisičiji potok postaće javna zelena površina, a Zavod za zaštitu spomenika i JKP “Zelenilo Beograd”, uradiće projekat rekonstrukcije Kraljeve česme i uređenja spomen parka, objavio je Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Zamenik gradonačelnika je danas posetio ovo mesto sa Oliverom Vučković, direktorkom Zavoda za zaštitu spomenika, Slobodanom Stanojevićem, direktorom JKP “Zelenilo Beograd”, a na poziv istoričara Bojana Dimitrijevića i Branimira Gajića.

Pročitajte još

Prema Vesićevm rečima, u decembru će Skupština grada proglasiti Lisičji potok javnom zelenom površinom, kako bi mogao da se uredi ovaj prostor i održava spomen park.

On je naveo da će, zajedno sa predstavnicima udruženja koja su već upućivala predloge Gradu, biti raspisan konkurs za idejno rešenje spomenika.

Pročitajte još

– Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je nalog da odmah uradi projekat rekonstrukcije Kraljeve česme, a angažovaće Građevinski fakultet da se uradi projekat statike kako stene tako i parka. JKP “Zelenilo Beograd” dobilo je zadatak da pripremi projekat uređenja spomen parka – napisao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike