Premešta se mulj iz Čukaričkog rukavca: Nova lokacija - Dunav

19.12.2020

12:33

0

Nakon završenih radova obaviće se hidrografsko snimanje dela korita reke na kojem je odložen izvađeni materijal - rekli su iz JP Srbijavode

Premešta se mulj iz Čukaričkog rukavca: Nova lokacija - Dunav
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Mulj iz Čukaričkog rukavca, zbog kojeg se već nedeljama unazad neprijatan miris širi duž tog dela prestonice, biće premešten u Dunav i to na nekoliko lokacija uzvodno od Pančevačkog mosta, na odstojanju od 300 do 400 metara od leve obale, saopštili su iz JP “Srbijavode”.

Odluka je doneta na osnovu nautičke saglasnosti Lučke kapetanije, a u toku je mašinski iskop nanosa iz rukavca plovnim bagerom, nakon čega će iskopani materijal biti transportovan do lokacije koju je odredila Direkcija za vodne puteve.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

– Odloženi materijal će biti razastiran na što većoj površini, kako se ne bi formirali podvodni pragovi koji bi mogli da utiču na režim toka – rekli su za dnevni list “Novosti” iz ovog preduzeća.

Iz “Srbijavode” preciziraju da je u pitanju količina od 40.000 kubika nanosa duž celog rukavca, a nakon završenih radova obaviće se hidrografsko snimanje dela korita reke Dunav na kojem je odložen izvađeni materijal.

Pročitajte još

Podsetimo, reporteri 24sedam su početkom novembra obišli područje Čukaričkog rukavca, a tada, prema rečima radnika obližnjeg lokala, od neprijatnog mirisa, bukvalno, jedva je moglo da se diše.

– Gušimo se danima. Ovo nije normalno, ne znam šta stvara ovakav smrad, ali je neverovatno da se ovoliko oseti grozan miris fekalija i kanalizacije. Koliko sam primetio, pomora ribe nije bilo prethodne nedelje, tako da smrad sigurno nije od uginule ribe – rekao je tada on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike