Beograd na vodi: Prihodi u 2021. godini 140 miliona evra, očekivana dobit 25 miliona evra

18.08.2021

09:33

0

Autor: Jovana Vrećo

Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi d.o.o. jasno pokazuju pozitivnu razliku od preko 11 miliona evra od početka projekta

Beograd na vodi: Prihodi u 2021. godini 140 miliona evra, očekivana dobit 25 miliona evra
Copyright Promo/ Belgrade Waterfront

Prihodi kompanije Beograd na vodi u 2021. godini iznosiće više od 140 miliona evra, a očekivana dobit je preko 25 miliona evra.

Osnovni prihod društva Beograd na vodi d.o.o. dolazi od prodaje nekretnina, koja već godinama unazad odlično napreduje. Nedavno je prodat 3.000. stan, a trenutno je u toku izgradnja devet projekata sa više od 2.000 stambenih jedinica.

Kada je reč o prihodima za 2020. godinu, koji su manji u odnosu na 2018. i 2019. godinu, treba imati u vidu da je u 2020. godini završen jedan objekat, BW Magnolia, sa 110 stanova. U 2018. i 2019. godini ostvaren je veći ukupan prihod od preko 170 miliona evra po osnovu završena tri značajno veća objekata – BW Residences, BW Vista i BW Parkview, sa ukupno 878 stanova. Dakle, reč je o dinamici radova koja je unapred isplanirana i koja već godinama unazad teče po planu. Prihodi od prodaje nekretnina razlikuju se po godinama i zavise od faza projekata, odnosno od trenutka kada su objekti završeni i predati.

U 2021. godini kompanija Beograd na vodi d.o.o. završava tri objekta sa preko 600 stambenih jedinica i predviđa se da će društvo samo za ovu godinu ostvariti prihode od preko 140 miliona evra, odnosno dobit od preko 25 miliona evra.

Pročitajte još:

Projekti Kula Beograd i Galerija biće dominantni generatori prihoda od 2022. godine nadalje.

Podsećamo da je Galerija najveća regionalna šoping, zabavna i gastronomska destinacija u regionu, dok je Kula najviša zgrada u regionu i dom The St. Regis Belgrade and The Residences at The St. Regis Belgrade.

Prema zvaničnim finansijskim izveštajima za 2020. godinu, ukupna poslovna imovina za sve tri kompanije – Beograd na vodi d.o.o, BW Kula d.o.o. i BW Galerija d.o.o. – iznosi preko 700 miliona evra i ona je samo u 2020. godini uvećana za skoro 200 miliona evra.

Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi d.o.o. jasno pokazuju pozitivnu razliku od preko 11 miliona evra od početka projekta.

Promo/ Belgrade Waterfront

Poslovni plan društva je pre svega razvojni, te se sva slobodna sredstva, odnosno neraspoređena dobit, ulažu u dalji razvoj projekta.

Beograd na vodi je danas najveće gradilište u regionu, na kome trenutno radi preko 2.300 radnika. Reč je o projektu koji je potpuno promenio jedan veliki deo grada Beograda, koji je pozicionirao srpsku prestonicu na mapu prestižnih evropskih lokacija i zahvaljujući kome Beograđani i gosti grada imaju lepo uređen javni prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Ovo je projekat koji je pokrenuo građevinsku industriju, a kroz koji je za samo prvih sedam meseci u ovoj godini izvođačima i projektantima plaćeno preko 100 miliona evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike