Luka Petrović: Ispunjeno obećanje dato roditeljima, do 1. septembra biće gotovi radovi na školi „Svetislav Golubović Mitraljeta”

28.08.2023

08:59

0

Autor: 24sedam

Đaci novu školsku godinu počinju u svetlim i modernim učionicama

Luka Petrović: Ispunjeno obećanje dato roditeljima, do 1. septembra biće gotovi radovi na školi „Svetislav Golubović Mitraljeta”
Copyright 24sedam

Ispunjeno je obećanje dato roditeljima da će do 1. septembra biti gotovi svi radovi na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici. Đaci novu školsku godinu počinju u svetlim i modernim učionicama potpuno obnovljene škole koja sada ima mnogo veći prostor, opremljen po najvišim standardima i sa najsavremenijim učilima, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović. 

- Deca će imati uslove za učenje, obrazovanje, bavljenje sportom, zdravstvenu zaštitu, ali i maksimalnu bezbednost. Na raspolaganju im je 30 najsavremenijih učionica opšte i kabinetske nastave, za produženi boravak i predškolsku nastavu. Đaci će imati distributivnu kuhinju sa trpezarijom, biblioteku sa čitaonicom, medijateku, zubarsku ordinaciju i ambulantu, fiskulturnu salu sa pratećim prostorijama i sve što je potrebno za kvalitetno obrazovanje. Važno je reći i da je objekat je u potpunosti prilagođen osobama sa posebnim potrebama, istakao je Petrović.

24sedam
 

 

Prema njegovim rečima izgrađeni su i npvi sportski tereni sa pratećim mobilijarom i zamenjena ograda na kompletnoj parceli objekta.

Radovima na rekonstrukciji i dogradnji objekta obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta kao i nadziđivanje još jedne etaže, dogradnji novog dela objekta, izrada krova fiskulturne sale, novog ulaza, zamena kompletne fasadne i unutrašnje stolarije, izrada nove fasade na celom objektu škole kao i na ugradnja lifta. Takođe urađene su nove instalacije vodovoda i kanalizacije kao i elektro-energetske, telekomunikacione i signalne instalacije. To se pre svega odnosi na dojavu požara, sistem video nadzora, sistem distribucije tv signala i sistem razglasa.

24sedam
 

 

Rekonstrukcija obuhvata radove i na termotehničkim instalacijama, obnovi postojećih saobraćajnica i parkinga i spoljno uređenje sa ozelenjavanjem u školskom dvorištu.  

-Tokom rekonstrukcije objekta škole vodeći računa u pogledu ekoloških uslova i ekonomičnosti izvršena je i zamena postojećeg energenta - lož ulja prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena. Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje iznosi 5.188 kvadrata, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara bez PDV-a, precizirao je Petrović.

 

Osnovna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta“ izgrađena je 1969. godine. Postojeći objekat nije zadovoljavao potrebe velikog broja đaka niti kad je reč o kvalitetnim uslovima za obrazovanje ali ni sve potrebne bezbednosne uslove.

- Urađeno je sve kako bi đaci ove škole mogli da nastave obrazovanje u najboljim uslovima, a oni koji tek počinju školovanje mogu da budu ponosni na svoju modernu školu, zaključio je Luka Petrović.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike