Hitna odvela devojku koja je gola šetala Beogradom: Ni reč nije progovorila, evo šta kažu stručnjaci

18.08.2023

15:43

0

Slučaj devojke koja je šetala gola i takva ušla u autobus broj 77 zaprepastio je mnoge

Hitna odvela devojku koja je gola šetala Beogradom: Ni reč nije progovorila, evo šta kažu stručnjaci
Copyright Printscreen

Dva slučaja nagog šetanja jedne iste žene i čudno ponašanje jednog golog muškaraca na Vračaru u samo nekoliko meseci zaprepastili su Srbiju. Prolaznici su sve brzopotezno snimili, a onda okačili na društvene mreže, pa je sve brzo postalo veoma viralno. Sada stižu novi podaci o devojci koja je naga čekala autobus iz kog je odmah izbačena.

Slučaj devojke koja je šetala gola i takva ušla u autobus broj 77 zaprepastio je mnoge, a prethodio je slučaj iste osobe, takođe kao od majke rođene devojke, dok Zvezdarom šeta nasred bele linije. Taj prvi put je neko od građana obavestio policiju, dok je drugi slučaj prošao, očigledno, bez prijave od strane građana.

Ona je nađena na uglu ulice Dimitrija Tucovića i Tršćanske, zbrinuta je u jednoj medicinskoj ustanovi, ali nije bila u stanju da razgovara sa lekarima koji su je zbrinuli, nezvanično saznaje Kurir.

Ovaj slučaj otvorio je bolnu temu: zašto smo u stanju da snimimo takvu scenu, i objavimo je na internetu, a sve manje da zapravo pomognemo?

Više nema empatije

- Sve je veći nedostatak empatije, koji nekako moramo da povratimo u sebi samima da bismo je povratili u društvu. Moramo da povratimo ljudskost, poštovanje, razumevanje i da kao društvo shvatimo da je pojedincima potrebna pomoć - izjavila je za pomenuti portal Jelena Radović, sociolog i stručnjak za društvene mreže.

- Moramo da povratimo ljudskost, poštovanje, razumevanje i da kao društvo shvatimo da je pojedincima potrebna pomoć. Najčešće ni oni sami nisu svesni da im je potrebna pomoć, ili odu niz vodu i idu linijom manjeg otpora - dodaje ona.

Radovićeva dalje napomnije da je problematično to što je sve manje onih koji daju nešto više od radoznalih pogleda, odnosno upaljene kamere na telefonu.

"Zašto niko od prolaznika nije pozvao Hitnu pomoć? Narod je toliko zaluđen internetom, da više ne razlikuje šta je smešno, a šta nije", "Gde ste majke, bake, sestre, koje ste sve ovo gledale. U malim sredinama svi bi pomogli", pisali su čitaoci na portalima, ali i korisnici društvenih mreža.

Bonus video

Twitter/Miloš Đajić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike