Vesić: Šteta od blokade auto-puta veća od četiri miliona evra

04.07.2023

12:26

0

On je istakao da, ako bi došlo do blokade auto-puta u Švajcarskoj ili Francuskoj, policija bi intervenisala i učinila put prohodnim za nekoliko minuta

Vesić: Šteta od blokade auto-puta veća od četiri miliona evra
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je blokada auto-puta tokom protesta "Srbija protiv nasilja" u organizaciji dela opozicije napravila štetu budžetu Srbije oko 50 miliona dinara ili nešto više od četiri miliona evra, što je vrednost izgradnje dva vrtića.

- Svako ima pravo da izražava svoj politički stav, ali nema pravo da blokira međunarodni put - rekao je ministar Vesić za Tanjug.

On je istakao da je potrebno da se priča istina o tome šta se dešava.

Kako je rekao, ukoliko bi došlo do blokade auto-puta u Švajcarskoj ili Francuskoj, policija bi intervenisala i učinila put prohodnim za nekoliko minuta.

Tanjug/ Predrag Mitić
 

- Međunarodni putevi su takvi da vi kao zemlja morate da garantujete da će biti prohodni. Kada stranci znaju da postoji mogućnost zastoja od nekoliko sati, oni izbegavaju prolazak kroz zemlju, a pritom se gube i drugi prihodi koji se odnosi na njihovu ostalu kupovinu u našoj zemlji - objasnio je on.

Vesić kaže da to nije prirodno i joše jednom apeluje da oni koji protestuju ne blokiraju puteve.

Takođe, istakao je da su postojale najave da će prošle nedelje biti blokirana i međunarodna pruga, ali da se to nije dogodilo, na svu sreću.

- Veliki je rizik blokirati prugu pod naponom, a vozu je potrebno mnogo vremena da se zaustavi. Ne mogu da verujem da postoji takva vrsta neozbiljnost - naglasio je Vesić.

On je izrazio nadu da u buduće neće dolaziti do blokade puteve i dodao da su organizatori valjda shvatili da ljudi koji su dolazili na proteste ne žele da učestvuju u takvim blokadama.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike