"Čuvari izvora" u borbi za zaštitu Miljakovačkog vrela

16.09.2020

11:32 >> 09:54

0

"Čuvari izvora" u borbi za zaštitu Miljakovačkog vrela
Copyright Facebook/Udruženje "Čuvari izvora" - Sačuvajmo Miljakovački izvor

Udruženje “Čuvari izvora – Sačuvajmo Miljakovački izvor” pokrenulo je peticiju za očuvanje, obnovu i revitalizaciju Miljakovačkog vrela.

Posted by Čuvari izvora – Sačuvajmo Miljakovački izvor on Понедељак, 18. јун 2018.

Stanovnici Miljakovca su ranijih godina više puta protestovali zbog izveštaja Gradskog zavoda za javno zdravlje po kojem voda sa Miljakovačkog izvora nije bezbedna za piće. Usled sadašnje alarmantne situacije, oni će uz dovoljno potpisa sugrađana, zahtevati od gradskih vlasti da to izvorište proglase za prirodno dobro.

– Zahtevamo kompletnu revitalizaciju i obnovu vodozahvatnog objekta “Miljakovčaka česma”, kao i vraćanje starog kapaciteta i kvaliteta vode – kazali su iz ovog udruženja.

Neophodno je i određivanje sanitarne zaštite oko izvora, naveli su članovi i stanovnici ovog rakovičkog naselja, dodavši da je potrebno da se Plan detaljne regulacije za deo teritorije Miljakovac 2 stavi van snage.

Posted by Čuvari izvora – Sačuvajmo Miljakovački izvor on Недеља, 17. јун 2018.

– Područje obuhvaćeno PDR (Planom detaljne regulacije) za ovaj deo treba da se stavi pod zaštitu, a Miljakovčaki izvor da bude registrovan kao prirodno dobro – rekli su oni zaključivši da će peticija biti predata gradskim vlastima kao prilog uz elaborat zaštite i očuvanja izvora, koje će uraditi hidrogeolozi, inženjeri i ekolozi.

Potpisi se prikupljaju svakodnevno, od 17 do 19 časova na platou ispred Miljakovčke česme

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike