Beograđani, centar grada zatvara se večeras u 22 sata! Za vikend počinju "Beogradski dani porodice" - ovo je kompletan program

23.06.2023

21:22

0

Autor: Lj. S.

Srce prestonice postaje ogromna pešačka zona

Beograđani, centar grada zatvara se večeras u 22 sata! Za vikend počinju "Beogradski dani porodice" - ovo je kompletan program
Knez Mihailova - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Manifestacija "Beogradski dani porodice" održaće se ovog vikenda, 24. i 25. juna, na prostoru od Terazijske česme do Kalemegdana, uz različite programe za sve generacije i u okviru čak 15 tematskih zona.

S obzirom na to da ceo centar postaje pešačka zona sa puno besplatnih programa na ulicama grada, brojne linije gradskog prevoza menjanju trasu, a neke izmene kreću već večeras, u petak.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- U petak od 22 časa zatvaramo i Ulicu kralja Milana, izmeštamo linije gradskog prevoza, a sve ulice koje će biti zatvorene ostaće na raspolaganju pešacima. Velika pešačka zona nalaziće se na prostoru Ulice kralja Milana, Terazija, Trga republike i u delu Vasine ulice. Kada na sve to dodamo Park vojvode Vuka, park na Studentskom trgu i Kalemegdanski park, dobijamo zaista ogroman prostor koji će biti prepun sadržaja za sve uzraste - rekao je Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Prema njegovim rečima, ova zona biće zatvorena u kontinuitetu do ranih jutarnjih časova u ponedeljak.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

- Do ponedeljka u četiri sata ujutru biće uklonjeni svi sadržaji sa saobraćajnica, koje će nakon toga biti puštene u saobraćaj. Ukupno 14 linija gradskog prevoza menja redovne trase, a isto važi i za 20 noćnih linija. Apelujem na sugrađane da poštuju saobraćajnu signalizaciju i slušaju savete 150 redara koji će biti angažovani. Pomagaće i volonteri Crvenog krsta, a imaćemo i dva medicinska punkta, jedan u Vasinoj ulici i drugi na Kalemegdanu - rekao je Glavaš.

Menja se režim linija gradskog prevoza

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Manifestacija "Beogradski dani porodice" prouzrokovaće od 23. do 26. juna izmene u režimu rada linija javnog gradskog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kompletan spisak možete pogledati u ovom tekstu

"Manifestacija po kojoj će grad biti prepoznatljiv"

Prvi čovek Beograda u intervjuu za 24sedam rekao je da će svi građani biti ponosni na "Beogradske dane porodice" kao manifestaciju po kojoj  će naš grad biti prepoznatljiv. 

- To jeste manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd, uvedena na moju inicijativu. U godinama ispred nas verujem da će njeno održavanje postati tradicija jer će biti prava parada radosti, optimizma, ponosa i sreće, veselja, zdrave i normalne emocije, odnosno svega onoga što porodica predstavlja - rekao je on.

Svi detalji i ceo program

Detaljne informacije i celokupni program manifestacije možete da pogledate na sledećim linkovima Grada Beograda:

  • Detaljna satnica svih događaja tokom održavanja "Beogradskih dana porodice"
  • Mapa zona
  • Mapa zona i šta se u kojoj dešava
  • Bonus video

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Možda vas zanima

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike