Odbornici odabrali rukovodstvo: Zemun i Vračar dobili nove predsednike opština

14.10.2020

04:29 >> 11:42

0

Autor: Jovana Vrećo

Novi rukovodioci predstavili su plan za razvoj tih lokalnih samouprava

Odbornici odabrali rukovodstvo: Zemun i Vračar dobili nove predsednike opština
Copyright Printscreen/YouTube

Odbornici opština Zemun i Vračar juče su birali novo rukovodstvo. Prvi čovek Zemuna naredne četiri godine biće član Srpske napredne stranke Gavrilo Kovačević. Centralnu prestoničku opštinu i u ovom mandatu vodiće prof.dr Milan Nedeljković.

Kovačević je na sednici GO Zemun dobio podršku 47 odbornika, od pristunih 52, i nasledio je dugogodišnjeg čelnika lokalne samouprave Dejana Matića. Na mestu zamenika predsednika te opštine biće Žarko Dronjak.

– Nastavljamo projekte koji su započeti u prethodnom periodu – rekao je novi predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, inače član Gradskog veća i dodao da će naglasak biti na produžetku Zemunskog keja do Pupinovog mosta i na izgradnji mosta Zemun-Lido.

– U saradnji sa gradskim i republičkim vlastima, pokušaćemo da sportsku halu „Pink“ vratimo u upotrebu – istakao je Kovačević.

Na opštinskoj sednici na Vračaru, za prvog čoveka je izglasan doktor Milan Nedeljković, iz SNS-a. Za zamenika je izglasan Dejan Ribać, koji je u prethodnom sazivu bio član Veća. Nedeljković je predstavio plan za razvoj u kome je rekao kako se planira izgradnja podzemne garaže u Skerlićevoj ulici, kao i izgradnja nove garaže ispred Beogradskog dramskog pozorišta.

– Krenućemo i u izgradnju sportskog centra na teritoriji naše opštine koji će posedovati olimpijski bazen – naveo je Nedeljković.

Odbornički mandat vratio je Nikola Selaković, a među odbornicima u narednom periodu na Vračaru sedeće čuveni Branko Kockica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike