Grad pun loše urađenih staza, biciklistima prednost samo u planovima

21.09.2020

14:15 >> 07:59

0

Biciklisti su se oglasili na društvenim mrežama povodom nedovršene biciklističke staze u Nemanjinoj ulici

Grad pun loše urađenih staza, biciklistima prednost samo u planovima
Copyright Twitter/Infoverzum

Nova biciklistička staza, koja se proteže od Slavije do Savskog trga, predstavljena je pre par dana, a već su se na društvenim mrežama pojavile fotografije istih koje su izazvale brojne kritike među biciklistima.

Naime, biciklisti i biciklistička udruženja oglasila su se na društvenim mrežama povodom nedovršene biciklističke staze.

– Beograd, deo Nemanjine ulice, nova biciklistička staza. Bukvalno ne znam šta bih rekao – bila je reakcija jednog tviteraša.

Povodom staza koje su na određenim potezima pune rupa, neravnina i loše iscrtanih biciklističkih traka, oglasio se i Milan Borić iz biciklističkog udruženja “Jugocikling kampanja”.

– Potencijal Beograda nije dovoljno iskorišćen što se tiče biciklističkih staza. Ima jako loših čak i novih staza koje su izgrađene. Neke trake su previše uske, pa nema dovoljno mesta i za bicikliste i za pešake. Na pojedinim delovima previše krivudaju, a i nisu svuda spušteni ivičnjaci. Staze moraju biti bezbednije za bicikliste – rekao je za portal 24sedam.rs Borić.

Problem sa biciklističkim stazama, pored novoiscrtane u Nemanjinoj ulici, postoji i na Novom Beogradu.

– Zar onaj koji kopa nema obavezu da vrati sve u pređašnje stanje? Mislim na linije za biciklističku stazu – bio je još jedan od komentara tviteraša za stazu u Bulevaru Mihaila Pupina.

Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić ATA Images/Antonio Ahel

Podsetimo, gradonačenik Beograda dr Zoran Radojičić je pre nekoliko dana istakao da je važno da Grad nastavi da ulaže u infrastrukturu, pre svega u pešačke zone i spajanje biciklističkih staza, dodavši da je cilj da u prestonici bude još 200 kilometara staza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike