Vetar sravnio sa zemljom ogradu kod KCS! Olujni udari iščupali najpre stablo, očevici šokirani prizorom (FOTO)

02.05.2023 | 21:55

Autor: Redakcija 24sedam

Na svu sreću, prema prvim informacijama niko nije povređen

Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Jak vetar, koji je danas dostizao jačinu i do 100 kilometara na sat oborio je stablo u dvorištu Kliničkog centra Srbije, u Pasterovoj ulici koje je palo na betonsku ogradu.

Tom prilikom potpuno je sravnjena sa zemljom ograda uz KCS.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Iz Javnog komunalnog preduzeća Zelenilo-Beograd su intervenisali na toj lokaciji, iako je reč o stablu koje nije u redovnom programu njihovog održavanja.

Na svu sreću, prema prvim informacijama niko nije povređen.

Inače, drvo je palo na deo ulice koji je namenjen za parkiranje vozila.

Vetar je oborio i stabla u Nehruovoj, kod Hotela Bristol, u Sazonovoj i Dalmatinskoj ulici. Oštećeno je ukupno pet automobila.

RHMZ upozorio na košavu

U Srbiji ujutru i pre podne umereno naoblačenje sa juga i zapada zemlje, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Uslovljavaće mestimično kišu, i to pre podne na jugu i jugozapadu, posle podne i uveče i na zapadu i severozapadu Srbije, a lokalno je moguć i kratkotrajni pljusak s grmljavinom.

Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine i do 25 m/s (oko 90 km/h), a uveče u većem delu u slabljenju.Jutarnja temperatura od 6 do 14, najviša dnevna od 18 do 23 stepena, saopštio je RHMZ.

Bonus video

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam