Ana Brnabić otkrila istinu o pozorištu "Boško Buha": Nema zatvaranja i seljenja, ceo slučaj ispolitizovan

23.03.2023

19:16

0

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući u Nacionalnom dnevniku na TV Pink govorila je o situaciji u pozorištu "Boško Buha" i rekla da je ceo slučaj ispolitizovan

Ana Brnabić otkrila istinu o pozorištu "Boško Buha": Nema zatvaranja i seljenja, ceo slučaj ispolitizovan
premijerka Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući u Nacionalnom dnevniku na TV Pink govorila je o situaciji u pozorištu "Boško Buha" i rekla da je ceo slučaj ispolitizovan.

- Dobro je u ovoj čitavoj priči što smo našim građanima pokazali u kolikoj meri su tajkunski mediji i odrešeni pojedinci spremni da manipulišu činjenicama i da plasiraju dezinformacije i laži kako bi politički zloupotrebili određene ljude. U ovom slučaju su to glumci - rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da su i ovoga puta za pozorište "Boško Buha" tajkunski mediji opet pokušali da optuže predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Ti isti mediji su pre nekoliko nedelja objavili da Međunarodni sud treba da se pozabavi Vučićem zato što čovek iz Niša kaže da je Vučić preko nekog svog kuma je umešan u manipulacije sa tehničkim pregledima. Ako su spremni da tako nešto da kažu, njima nije teško ni da ga optuže za pozorište.

Predstava "Mačor u čizmama", pozorište Boško Buha ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Premijerka je pokazala naslove iz kako kaže tajkunskih medija i objasnila kako oni prave dramu kako bi izmanipulisali građanima.

- Ako se informišete iz tajkunskih medija, vidite naslove da "Grad hoće da zatvori pozorište za decu", da je to "Nasilje koje vlast sprovodi nad institucijama". "Aca Bosanac je vlasnik zgrade pozorišta, a prostor foajea i sale pozorišta u njegove ruke je dospeo još 2017. godine", "Pozorište prodato u potaji ispod cene", "Boško Buha završio u rukama Peconija i Ace Bosanca dok je Beogradom upravljao Siniša Mali".  - kaže Brnabić pokazujući naslove u tajkunskim medijima.

Ona kaže da je tokom današnjeg dana došlo do vrhunca "divljanja".

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
 

- Danas se oglasila i Jelena Obućina sa N1 koja kaže da je sa pozorištem "Boško Buha" završeno. Ona je rekla i da se snima veliki broj serija i filmova pa "glumci ne pokazuju solidarnost". Naravno, čak 103 puta je povećan budžet za snimanje filmova i serija. Oni ne kažu da je to za pohvalu. Ono što je najzanimljivije je patološka opsednutost Aleksandrom Vučićem - navela je premijerka.

Ona je danas održala sastanak sa predstavnicima pozorišta. 

- Sada da vam kažem šta je istina. Donela sam sve ugovore i sporazume. Istina je da je ovo prodato 2009. godine. Dakle, 24. aprila 2009. godine je ovo prodato. Je l' tada Aleksandar Vučić bio na vlasti?! SNS? Tada je napravljen ugovor o kupoprodaji na način gde se ne precizira gde se tačno nalazi prostor te zgrade, i zato što je tako napravljeno, nije se znalo, bile su žalbe, a onda je nakon svega 2017. godine to uknjiženo i razrešeno. Ono što je važno je da se to desilo 2009. godine. Dakle, mi sa tim "Nit' luk jeli, nit' luk mirisali". Samo pozorište nikada nije bilo predmet privatizacije ni restitucije i oduvek je bilo uknjiženo na grad Beograd. Ovde se radi o 230 kvadrata foajea, što je opet problem koji treba da rešimo. Hvala ovim medijima koji su nam objasnili šta se zaista desilo, a to je da je taj prostor prodat, u njihovo vreme, 2009. godine ispod cene - kaže Brnabić.

Saopštenje pozorišta "Boško Buha":  Ansambl i zaposleni su rešeni da pozorište ostane na svojoj matičnoj adresi

Danas, u popodnevnim satima, održan je sastanak predstavnika Pozorišta „Boško Buha“ sa premijerkom Republike Srbije Anom Brnabić, njenim saradnicima i predstavnicima gradskih sekretarijata, a povodom nerazrešenih pravno-imovinskih odnosa u vlasništvu nad prostorijama Pozorišta, zbog kojih je nemoguće nastaviti njegovu rekonstrukciju. Na sastanku je detaljno razjašnjen ceo tok događaja koji je do toga doveo, i konstatovano je da je došlo do šuma u komunikaciji između nadležnih ustanova, zbog čega je Pozorište dovedeno u veliki problem, a da tu nema njegove odgovornosti i krivice.

Predstavnici Pozorišta dobili su uveravanje od Premijerke da će se lično založiti i pobrinuti da se taj problem reši, i garanciju da će „Buha“ ostati na svojoj adresi. Ansambl i zaposleni su rešeni da Pozorište ostane na svojoj matičnoj adresi, pa im današnji konstruktivni sastanak uliva nadu da će tako i biti. Zahvaljujemo se kolegama, esnafskim udruženjima i svim građanima koji su nam pružili podršku u ovom nastojanju. Obavestićemo javnost o daljem toku događaja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike