Stojčić: Detaljni planovi za razvoj toplovodne mreže

14.10.2020

13:29 >> 15:11

0

Stojčić: Detaljni planovi za razvoj toplovodne mreže
Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Veliki broj planskih akata potvrda je da se u Gradu Beogradu radi dobro, izjavio je danas glavni gradski urbanista Marko Stojčić na sednici gradskog parlamenta na kojoj je usvojen set planova ili izmena i dopuna planova detaljne i generalne regulacije za delove opština Zvezdara, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula.

Na sednici su donete su i odluke o izradi ili izmenama i dopunama još nekoliko planova za delove teritorija Novi Beograd, Voždovac, Zemun, Surčin i Stari grad.

Stojčić je rekao da je cilj planova generalne regulacije dodatni razvoj toplovodne mreže što je, kaže, u skladu sa donetim merama za poboljšanje ekološke klime u gradu.

Naveo je da je značajan i Plan detaljne regulacije za sportske komplekse u Vojvode Šupljikca i Vatroslava Jagića, to jest kompleks “Radničkog” na Crvenom krstu, koji, dodao je, decenijama čeka rekonstrukciju.

– Plan će omogućiti da zajedno sa Republikom uđemo u taj projekat – rekao je Stojčić.

Naveo je da je jedan od važnih planova za ekonomiju grada budući stambeno-poslovni kompleks na poziciji Depoa, ali i plan na Rospi ćupriji čime će se, kaže, rešiti problemi širine saobraćajnica i trotoara i nedostajuće infrastrukture u tom delu grada.

– Slična je situacija i sa planom za područje uz Ovčanski put na Paliluli, gde će se utvrditi mreža saobraćajnica i pozicije za javne objekte – dodao je Stojčić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike