Klizanje pod znakom pitanja: Početak sezone na Tašmajdanu i Adi Ciganliji odložen

22.12.2020

08:48 >> 10:03

0

Autor: Jovana Vrećo

Svi pripremni radovi su obustavljeni na oba klizališta su odloženi

Klizanje pod znakom pitanja: Početak sezone na Tašmajdanu i Adi Ciganliji odložen
Copyright Profimedia

Zbog trenutne epidemiološke situacije, početak rada klizališta na stadionu “Tašmajdan, ali i u “Kamenom gradu” Ade Ciganlije, je odložen.

Svi pripremni radovi su obustavljeni, iako su se nadležni u Sportskom centru “Tašmajdan” uzdali u to da otvoreno klizalište neće biti upitno, budući da su objekti u okviru sportskog kompleksa radili smanjenim kapacitetom. I broj klizača u istom trenutku trebalo je da bude smanjen, međutim, pogoršanje epidemiološke situacije stavilo je veto na sve planirane aktivnosti, na veliku žalost onih koji su se radovali piruetama.

– Još početkom ovog meseca završili smo sve neophodne pripreme za rad klizališta na stadionu, kao što su kontrola i servis postrojenja i postavljanje zaštitne ograde – rekli su za “Novosti” iz Uprave SC “Tašmajdan”. – Početak rada klizališta nisu odobrili nadležni organi. Ukoliko se ta odluka u skorije vreme promeni, o tome ćemo obavestiti javnost.

Pixabay

Razočarani su postojećom situacijom i u JP “Ada Ciganlija”. – Otvaranje klizališta se za sada ne razmatra. O svim novinama blagovremeno ćemo obavestiti javnost – kratko su nam rekli iz “Ade Ciganlije”.

S druge strane, još uvek se ne zna kakva je odluka iz Uprave Grada Beograda o postavljanju leda na Trgu republike.

Takođe, nadležni u SC “Tašmajdan” i u JP “Ada Ciganlija” napravili su plan za slučaj da se klizališta otvore. Kako bi se ispoštovale sve propisane epidemiološke mere, angažovanje redara je obavezno, kao i postavljanje dezo-barijera, a bio bi ograničen broj klizača u istom trenutku, kako bi mogla da se ispoštuje distanca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike