Taš kao košnica: Otvoren 46. međunarodni sajam pčelarstva

30.09.2020

13:30 >> 13:34

0

Taš kao košnica: Otvoren 46. međunarodni sajam pčelarstva
Copyright Promo Beoinfo

U Tašmajdanskom parku danas je otvoren 46. međunarodni sajam pčelarstva koji se, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, održava do 4. oktobra. Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, zatim Milinko Veličković, gradski seketar za privredu, kao i Slobodan Čumić, predsednik Društva pčelara „Beograd” i organizator Sajma.

Grad Beograd je i tokom ove godine uspeo da obezbedi subvencije poljoprivrednicima i pčelarima na nivou prethodnih godina, istakao je Mladenović, i zahvalio Društvu pčelara „Beograd” na donaciji od 150 kilograma meda Predškolskoj ustanovi „Palilula”.

Promo Beoinfo

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković je istakao da je reč o sajmu meda koji okuplja najbolje pčelare iz Beograda, Srbije i regiona. On je podsetio da je domaći med prepoznatljiv po svom kvalitetu u celoj Evropi.

– Grad Beograd podržava ovakve vrste manifestacija i pčelarima pomaže putem raznih vidova subvencija. Subvencije su počele 2015. godine sa simboličnih dva miliona dinara, dok se danas za pčelarstvo odvaja više od 35 miliona dinara, pre svega za nabavku košnica i opreme za proizvodnju meda – naveo je resorni sekretar i dodao da je Grad Beograd za poljoprivrednu delatnost opredelio oko 200 miliona dinara za ovu godinu.

Ove godine na Sajmu svoje proizvode izlaže 120 proizvođača pčelinjih proizvoda i oko 100 izlagača koji u ponudi imaju pčelinju opremu. Svi zainteresovani građani mogu da posete manifestaciju tokom celog dana, uz slobodan ulaz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike