Stari savski most od sledeće godine na novoj lokaciji

02.10.2020 | 11:00 >> 14:59

Autor: Lj. Stanković

Uporedo će se raditi i Novi savski most na njegovom mestu - rekao je glavni gradski urbanista Marko Stojčić

Copyright Beoinfo

Demontiranje Starog savskog mosta, koje je bilo predviđeno za ovu godinu, odloženo je za 2021, a prema rečima glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića most će privremeno biti postavljen na jednoj parceli u opštini Palilula.

– Radovi na demontiranju će verovatno krenuti sledeće godine, dok će se uporedo raditi i Novi savski most na njegovom mestu. Stari most će biti isečen na tri dela, transportovan brodom do svoje privremene lokacije, kako bi kasnije mogao ponovo da se koristi – rekao je za dnevni list “Blic” Stojčić.

Copyright Glavni gradski urbanista Marko Stojčić Printscreen/N1

Glavni gradski urbanista napominje da će Novi most imati po dve trake u svakom smeru, sa tramvajskom “bašticom” u sredinini i stazom za bicikliste.

– To će biti jedan novi most koji bi trebalo da počne da se gradi sledeće godine, ne znamo tačno kada jer je koronavirus sve dosta usporio – dodao je Stojčić i rekao da se kraj radova očekuje 2022. godine.

Copyright Beoinfo

Podsetimo, predlog da Stari savski most bude premešten u park Ušće, između Muzeja savremene umetnosti i Brankovog most, izazvao je buru u javnosti, zbog čega je Grad Beograd napravio anketu i dao građanima mogućnost da glasaju o tome da li će most povezivati Novi Beograd i Adu Ciganliju, ili će služiti kao ukras u parku.

Kako je prva opcija dobila manje glasova, odlučeno je da na toj lokaciji bude izgrađen novi pešačko-biciklistički most koji bi trebalo da poveže Blok 70 i Adu Ciganliju.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Blic