Uprkos zabrani, investitor po četvrti put nastavio ilegalnu gradnju na Vračaru

07.10.2020

10:25 >> 10:47

0

Uprkos zabrani, investitor po četvrti put nastavio ilegalnu gradnju na Vračaru
Copyright Promo/Društvo za ulepšavanje Vračara

Iako je gradilište na uglu Cerske i Jadranske ulice, na opštini Vračar, građevinska inspekcija zatvorila, investitor je po četvrti put skinuo narandžastu traku i nastavio ilegalnu gradnju.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove za dnevni list “Novosti” kažu da su obavili nadzor i da je tom prilikom utvrđeno da je investitor nastavio sa izvođenjem radova nakon naložene obustave i zatvaranja gradilišta.

– Kako je građevinski inspektor Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu prijavu za bespravnu gradnju i krivičnu prijavu zbog povrede službenog znaka i pečata, a obzirom na to da je investitor nastavio radove nakon naložene obustave, građevinski inspektor će o nastavku radova obavestiti nadležno tužilaštvo i preduzeti ostale zakonom propisane mere. Inspekcijski nadzor je i dalje u toku – saopštili su u ovom sekretarijatu.

Podsetimo, problem sa divljom gradnjom na Vračaru je višegodišnji, a u planu izgradnje objekta na uglu Cerke i Jadranske ulice piše da je dozvoljena izgradnja ugaonog dvostrano uzidanog stambenog objekta propisane spratnosti: suteren, prizemlje, pet spratova, kao i uvučeni sprat. Dozvolom je predviđeno da se u zgradi nalazi 20 stambenih jedinica i 22 parking-mesta.

Međutim, investitor je umesto dozvoljenih, pet nadogradio još tri ilegalna sprata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike