Kraj bezakonju: Osam splavova "Cunami" čeka uklanjanje

13.10.2020

11:43 >> 19:50

0

Kraj bezakonju: Osam splavova "Cunami" čeka uklanjanje
Copyright Twitter/Savski nasip

Osam splavova “Cunami haus”, postavljenih duž Savskog keja u Bloku 45, biće uklonjeno, jer su službenici iz Sekretarijata za inspekcijske poslove utvrdili da nisu imali neophodne dozvole.

Naime, u ovom sekretarijatu kažu da je na licu mesta utvrđeno da postoji osam objekata za uklanjanje, kao i da su u toku upravni postupci.

– Tokom inspekcijskog nadzora, komunalni inspektori nalažu uklanjanje plutajućih objekata ukoliko su postavljeni u zoni koja nije predviđena za tu vrstu objekata Planom postavljanja, kao i ukoliko ne poseduju važeću plutajuću dozvolu, ukoliko su havarisani ili napušteni – kažu, za 24sedam, u Sekretarijatu.

Prilikom nadzora utvrđeno je da 10 od 11 splavova nije prošlo tehničke preglede, kao i da nemaju sisteme za gašenje ili prijavu požara, pomoćne motore, elektromotore bitnih službi, opšte alarme, instrumente za upravnu kontrolu, cevovode i pripadajuću armaturu, radio-vezu, adekvatnu rasvetu, odgovarajuće prekidače za isključenje struje, propisane mostove, stepenice, ograde i prolaze, i plutaju na burićima umesto na platformama.

Wikimedia Commons/Тајга

Takođe, u Sekretarijatu dodaju da su u toku izrada novog plana postavljanja plutajućih objekata i izrada nove odluke.

Podsetimo, o splavovima “Cunami” polemisalo se u javnosti kada su četiri objekta izgorela, te je prilikom istrage utvrđeno da nisu imala odgovarajuće plutajuće dozvole, kao i da nisu prošli tehnički pregled.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike