Otvorene su "Bojčinske konjičke igre" za osobe sa invaliditetom: Podrška terapijskom jahanju, cilj jednako društvo

09.10.2022

14:19

0

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u Bojčinskoj šumi peti put održane su tradicionalne "Bojčinske konjičke igre"

Otvorene su "Bojčinske konjičke igre" za osobe sa invaliditetom: Podrška terapijskom jahanju, cilj jednako društvo
Screenshot_276 - Copyright printscreen/yotube/vodič za roditelje

"Bojčinske konjičke igre", koje predstavljaju podršku terapijskom jahanju za osobe sa invaliditetom, otvorene su danas, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.


Pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u Bojčinskoj šumi peti put održane su tradicionalne "Bojčinske konjičke igre".

Manifestaciju je otvorila pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, koja je istakla značaj održavanja ovakvih manifestacija na kojima deca iz Srbije i regiona, koja su pohađala terapijske programe, imaju priliku da pokažu savladane veštine jahanja.
printscreen/yotube/vodič za roditelje
 


- Imajući u vidu značaj bavljena sportom, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom podržao je realizaciju više projekata u okviru kojih su realizovani programi terapijskog jahanja za osobe sa invaliditetom - podsetila je Barošević.

Ona je istakla da će tako biti i u narednom periodu, jer je cilj da se još više unapredi kvalitet života sugrađana.

- Cilj je i da zajedno stvaramo društvo jednakih mogućnosti i Srbiju bez barijera - naglasila je Barošević.

Predsednik Konjičkog kluba Bojčin Jovan Milojević zahvalio je Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom na dosadašnjoj podršci koja je tom klubu omogućila da na jednom mestu okupi veliki broj ljubitelja konja, lipicanera i konjičkog sporta.

Održavanju "Bojčinskih konjičkih igara" prisustvovao je i Stevan Šuša, predsednik gradske opštine Surčin, koji je poželeo dobrodošlicu gostima iz regiona i istakao da je ova manifestacija još jedan primer dobre saradnje lokalne samouprave i resornog ministarstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike