Uhapšen vlasnik divlje deponije: Sumnja se da je izvršio ovo krivično delo!

06.10.2022

08:25

0

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu

Uhapšen vlasnik divlje deponije: Sumnja se da je izvršio ovo krivično delo!
1 - Copyright Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, u saradnji sa Interventnom jedinicom 92 i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, Odeljenjem za suzbijanje građenja bez građevinske dozvole i zaštite životne sredine, uhapsili su N. S. (42), vlasnika divlje deponije u Malom Mokrom Lugu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zagađenje životne sredine i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Sumnja se da je on, od januara 2018. do kraja avgusta 2022. godine, na parcelama površine od oko tri hektara zagadio zemljište tako što je, uz novčanu naknadu od 1.500 do 2.000 dinara, omogućio vozačima kamiona da na tom zemljištu istovare otpad.

Foto: MUP
 

Osumnjičeni je vlasnik samo manjeg dela zemljišta na kojem je formirana deponija, dok je veći deo u vlasništvu države i više fizičkih lica.  N. S. je, kako se sumnja, na ovaj način zagadio zemljište u velikoj meri, pa će za otklanjanje posledica biti potrebno mnogo vremena i novca.

Foto: MUP
 

Inače, on nije imao registrovano preduzeće ni ovlašćenje državnih organa za bavljenje ovom delatnošću. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike