Ko bude štedeo struju, dobiće popust: Beograđani poručili da planiraju da smanje potrošnju električne energije

28.08.2022

17:22

0

Planiram da štedim više u narednom periodu, kuvaću kada je struja jeftinija, neću danju ništa da uključujem, uveče što manje sijalice, jedino ne mogu bez televizora - poručila je sugrađanka

Ko bude štedeo struju, dobiće popust: Beograđani poručili da planiraju da smanje potrošnju električne energije
Računi za struju mogu biti manji - Copyright Profimedia

Povodom najave da će građani koji budu štedeli struju dobiti značajan popust, veliki broj građana rekao je da već štedi struju, dok su neki poručili da im je u planu da smanje potrošnju električne energije.

Većinu građana je ova najava osvestila i njihovi planovi su da će malo racionalnije da koriste električnu energiju, dok ima i onih koji ne planiraju da smanje potrošnu struje.

Beograđani su rekli da svakako u narednom periodu planiraju da više štede struju, pa je jedan sugrađanin poručio - "Čuo sam najavu, ja se u svakom slučaju trudim da štedim, ovo me neće naterati da štedim još više, jer sam takav po prirodi".

Ilustracija/Pixabay
 

Jedan od građana kaže da struju uvek štedi i da koristi samo frižider, televizor i kompjuter, kao i da razume motive pomenute najave, jer smatra da mnogi ljudi koriste struju bez potrebe.

- Planiram da štedim više u narednom periodu, kuvaću kada je struja jeftinija, neću danju ništa da uključujem, uveče što manje sijalice, jedino ne mogu bez televizora - poručila je sugrađanka.

Slično mišljenje imala je i gospođa koja je rekla da oduvek štedi struju, da kuva kada je jeftinija struja i da koristi samo onoliko koliko je potrebno, dok je druga poručila da nije štedela struju, ali da joj je plan da smanji kuvanje u narednom periodu.

- Apsolutno kao i svaki dobar domaćin treba voditi računa o svim drugim rashodima u domaćinstvu da bi pomogli uopšteno državi, našoj dragoj Srbiji. Do sada sam štedeo i uvek koristim priliku da koristim termičke uređaje u vreme jeftine struje - rekao je sagovornik.

Drugačije mišljenje imao je jedan sugrađanin koji je rekao da neće štedeti struju, a na pitanje zašto odgovorio je - "Nema potrebe, videćemo šta će biti".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu je na konferenciji za novinare najavio da će građani koji budu štedeli struju, dobiti veliki popust.

- Nova vlada će uskoro napraviti plan, ali smo o tome već razgovarali i vlada će za mesec dana o tome obavestiti građane. Oni koji uštede struju u odnosu na isti mesec prethodne godine, na primer, septembar na septembar itd. imaće drastične popuste na cenu električne energije - istakao je Vučić.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike