Prvi korak ka proširenju Ulice Save Maškovića: U toku priprema i raščišćavanje terena

25.12.2020

18:19 >> 10:35

0

O početku radova na ovoj saobraćajnici gradski čelnici su govorili još 17. septembra

Prvi korak ka proširenju Ulice Save Maškovića: U toku priprema i raščišćavanje terena
Copyright Facebook/GO Voždovac

Rekonstrukcija Ulice Save Maškovića, koja se prostire od Trošarine do Bulevara oslobođenja, počela je juče raščišćavanjem i pripremom terena za radove.

Iako su o početku radova gradski čelnici govorili još 17. septembra, dva meseca kasnije napravljeni su prvi koraci ka uređenju ove voždovačke ulice.

Facebook/GO Voždovac

U planu je predviđeno da se saobraćajnica poveže sa auto-putem, takođe sa četiri trake, koje će voditi od Ulice vojvode Stepe do Braće Jerković.

Time će se rešiti i izlaz iz naselja Stepa Stepanović koji je sada nebezbedan za saobraćaj.

Unutrašnja obilaznica

Facebook/GO Voždovac

Pored Ulice Save Maškovića, u planu je i rekonstrukcija Crnotravske, te će se proširenjem ove dve ulice napraviti bulevar sa četiri trake koji će povezati Most na Adi i budući most na Adi Huji.

Na ovoj obilaznici već se radi Bulevar patrijarha Pavla, čiji bi radovi trebalo biti završeni na proleće naredne godine.

– Do 2022. godine imaćemo spojen auto-put sa Mostom na Adi unutrašnjom obilaznicom sa četiri trake – rekao je nedavno zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Takođe, izgradnjom dela unutrašnjeg magistralnog prstena, na saobraćajnici Borska – petlja “Lasta” znatno će biti smanjene sabraćajne gužve i poboljšan kvalitet života svih Voždovčana, a posebno stanovnika naselja Banjica, Stepa Stepanović i Medaković.

Pročitajte još

Podsetimo, radove na proširenju ove dve ulice kočio je postupak izdavanja građevinske dozvole.

Za proširenje saobraćajnica će biti zadužena kompanija “RAS inženjering”, koja je dala najpovoljniju ponudu na tenderu – 437 miliona dinara.

Za izvođenje radova na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja “Lasta” za sektor 1 i sektor 2 sa infrastrukturom, rok za izvođenje radova je 180 dana, odnosno šest meseci.

Naručilac radova je Direkcija za građevinsko zemljište.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike