Oglasio se i sekretarijat povodom polnog uznemiravanja na liniji 65: Kažnjen je i vozač

03.11.2020

12:14

0

Oglasio se i sekretarijat povodom polnog uznemiravanja na liniji 65: Kažnjen je i vozač
Copyright Profimedia

Povodom incidenta koji se 29. oktobra dogodio na liniji 65, kada je N. P. (30) polno uznemiravao putnicu, oglasio se i Sekretarijat za javni prevoz rekavši da su prikupili sve relevantne podatke i izjave prevoznika i vozača, kao i da je slučaj predat nadležnim službama u MUP-u.

Naime, tog dana je N. P. uznemiravao putnicu, koja tvrdi da vozač nije prijavio slučaj policiji, kao i da čak nije ni zaustavio vozilo, no samo nastavio da vozi autobus.

Iz Sekretarijata za javni prevoz kažu da je vozač bio u obavezi da postupi po proceduri – hitne službe.

– Pomenuta procedura se sastoji od aktiviranja alarma – hitne službe, čime vozač stupa u kontakt sa dispečerskim centrom i nakon objašnjenja sporne situacije, dispečer poziva nadležnu organizacionu jedinicu MUP-a. Da bi vozač aktivirao alarm – hitne službe, mora prethodno da vidi ili čuje da se nešto dešava u vozilu ili da mu neko od putnika prijavi da postoji sporna situacija – saopštili su oni.

Dodaju da pribavljeni podaci ukazuju da putnica koja je bila izložena polnom uznemiravanju nije prijavila incident vozaču, niti da je to uradio neko od putnika, a da vozač nije mogao da vidi šta se dešava u tom delu autobusa.

– Na stajalištu „Mašinski fakultet“ vozač je obavešten o incidentu, ali je putnik koji je vršio nedozvoljene radnje napustio vozilo. Vozač je u toj situaciji, bez obzira što je putnik napustio vozilo, trebalo da obavesti dispečersku službu o spornom događaju, a oni nadležnu organizacionu jedinicu MUP-a. U tom delu, vozač je načinio propust, zbog čega će prevoznik utvrditi sve okolnosti i razloge za nepostupanje vozača i u skladu sa utvrđenim propustima prema njemu će biti preduzete odgovarajuće mere – ističu iz sekretarijata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike