Kraj agoniji stanara Bloka 37! Grad i zvanično vlasnik parcele

24.03.2022

14:27

0

Zamenik gradonačelnika je istakao da je pokrenut proces "narodnog urbanizma", odnosno da će se razgovarati sa građanima kako treba da izgleda ta zelena površina

Kraj agoniji stanara Bloka 37! Grad i zvanično vlasnik parcele
Copyright 24sedam/Jovana Vrećo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se danas sa stanarima Bloka 37 na Novom Beogradu, sa kojima je razgovarao o mogućim rešenjima za zemljište kod njihove zgrade, sada kada su dobili i pravno rešenje svog problema.

Stnari Bloka 37 mesecima su protestovali protiv izgradnje zgrade "monstrum" u njihovom bloku, koju je započeo strani investitor, da bi na kraju grad postao vlasnik sporne parcele, a zidanje zaustavljeno.

24sedam/Jovana Vrećo
 

Vesić im je pokazao rešenje katastra koji dokazuje da je Grad postao vlasnik sporne parcele u Bloku 37 i istakao da je konačno sa tim rešenjem završena agonija stanara.

- Sve je počelo pre sedam meseci kada je privatni investitor počeo da zida zgradu. Tada sam bio jedini političar koji je stao iza građana, jer su bili potpuno u pravu. Nije bilo normalno da se izgradi takva zgrada i da se zakloni ulaz i pogled svim ljudima koji su živeli u bloku - rekao je Vesić.

Podsetio je da je tada obećao da će radovi stati, što je, kaže, učinjeno već na jesen.

- Obećao sam da ce grad tu javnu parcelu pretvoriti u zelenu površinu što je ispunjeno 14. februara, kada je o tome Skupština grada donela odluku. Danas je grad zvanično postao vlasnik parcele. Sva obećanja koja sam dao građanima, ispunio sam - rekao je Vesić i dodao da je danas sa građanima razgovarao o daljim koracima.

On je rekao da će biti pokrenut proces "narodnog urbanizma", odnosno razgovaraće se sa građanima kako treba da izgleda ta zelena površina.

- Imaće razgovor i u ''Parking servisu'' oko mogućnosti izgradnje podzemne garaže, kao i sastanak u ''Zelenilu'' oko toga kako će se urediti i druge zelene površine u bloku - rekao je Vesić i zahvalio građanima koji su bili uporni i borili se za svoja prava.

24sedam/Jovana Vrećo
 

- Ovo je dokaz kako zajedno možemo da rešavamo probleme, građani i Gradska uprava - rekao je Vesić.

On je dodao da je to poruka i drugim političarima da saslušaju građane, jer kad čujemo jedni druge, možemo da učinimo da naš grad bude bolji za život.

- Jako sam srećan i ponosan što sam stao iza njih, iako su im drugi govorili da taj problem ne mogu da rešim i da je apsolutno nerešiv. Kao što vidite, kada imate volju sve je rešivo, ovo je zajednička pobeda građana i grada Beograda - zaključio je Vesić.

Sastanku je prisustvovao i gradski urbanista Marko Stojčić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike