Vračarci dobijaju olimpijski bazen: SC "Mirko Sandić" biće uskoro rekonstruisan

26.12.2020

08:20 >> 08:26

0

Iako su se ranije u javnosti pojavile informacije da će Sportski centar biti srušen, gradski čelnici su to demantovali

Vračarci dobijaju olimpijski bazen: SC "Mirko Sandić" biće uskoro rekonstruisan
Copyright Printscreen/Google Maps

Sportski centar “Mirko Sandić” stacioniran na Vračaru uskoro će biti rekonstruisan, a Vračarci se dobiti olimpijski bazen, potvrđeno je na sastanku gradskih čelnika sa udruženjima građana koji se održao 16. novembra u prostorijama Gradske opštine.

Iako su se ranije u javnosti pojavile informacije da će Sportski centar biti srušen, kako bi se na njegovom mestu u Sjeničkoj 1 podigao stambeno-poslovni centar, gradski čelnici su to demantovali.

– Na sastanku su rekli da rušenja definitivno neće biti. Planiraju da naprave olimpijski bazen, samo je još uvek pitanje da li će biti zatvorenog ili otvorenog tipa – rekao je za 24sedam Aleksandar Arsenijević predsednik “Društva za ulepšavanje Vračara”.

Printscreen/Google Maps

O rušenju “Mirka Sandića” svojevremeno se oglasila i Gradska opština Vračar koja je rekla da se ulažu “krajnji napori da se spasi sportski centar”

– Aktuelna vlast na ovoj opštini zajedno sa gradskom i republičkom vlašću pokušava da spasi i renovira postojeći sportski centar, a cilj je da se na Južnom bulevari izgradi i još jedan novi, moderni sportski centar sa olimpijskim bazenom i multifukncionalnom dvoranom – kazali su iz GO Vračar.

Istorijat “bisera” Vračara

Sportski centar “Vračar” sagrađen je 70-ih godina prošlog veka, a deca, omladina i građani ove opštine mogli su besplatno da ga koriste.

Danas, promenjenog naziva, ali na istoj lokaciji, SC “Mirko Sandićć je otvoren za sve svoje komšije, a u svom sastavu nudi: rekreativno plivanje, akvabik, sinhrono plivanje…

Pročitajte još

U sklopu centra nalazi se veliki zatvoreni bazen, mali bazen, velika sala, dve male sale, teretana, sala za ples, kao i otvoreni teren za mali fudbal, rukomet… Takođe, opremljen je i svlačionicama, tuševima i ambulantom za hitnu pomoć.

Da uprava Sportskog centra brine o očuvanju zdrave životne sredine, govori podatak da je posle 50 godina ugašena velika kotlarnica, u kojoj je trošeno oko 150 tona mazuta i lož-ulja godišnje. SC je sada priključen na centralno grejanje i na taj način su načinjeni prvi koraci u smanjenju zagađenja vazduha i obezbeđeni su bolji uslovi u kojima treniraju građani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike