Na adrese Beograđana stizala lažna obaveštenja za plaćanje parking karata: Evo kako da prepoznate prevaru!

02.03.2022

21:40

0

"Parking servis" navodi da oni oštro osuđuju one koji na ovakav način žele da "pribave protivpravnu korist i naruše ugled preduzeća"

Na adrese Beograđana stizala lažna obaveštenja za plaćanje parking karata: Evo kako da prepoznate prevaru!
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Protiv NN lica biće podneta krivična prijava, jer se smatra da je ono štampalo i na adrese građana Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji, slalo lažne naloge za plaćanje dnevnih parking karata sa žiro računom "Parking servisa" koji se ne koristi u te svrhe.

Ovu informaciju je saopštilo JKP "Parking servis", koje je upozorilo građane da će lažno obaveštenje prepoznati po tome što su na kućnu adresu dobili dopis od jedne beogradske advokatske kancelarije, u kovertama sa starim logoima Radio-difuzne agencije ili Informatike iz Novog Sada, koja im se kao njihov punomoćnik navodno obraća u vezi se dugovanjem na ime neplaćene dnevne parking karte. 

Promo/JKP "Parking servis"
 

- Obaveštenje je u formi koja se nekada slala i ne sadrži neophodne podatke o elektronskoj dnevnoj parking karti, bez datuma, registarskog broja vozila, mesta izdavanja, ni tačne adrese "Parking servisa". Pisma su dobili i građani koji nemaju vozačke dozvole, niti su ikada imali vozilo u svom vlasništvu - ističu iz ovog javnog komunalnog preduzeća.

"Parking servis" navodi da oni oštro osuđuju one koji na ovakav način žele da "pribave protivpravnu korist i naruše ugled preduzeća".

- Advokatska kancelarija, sa čije adrese su stigla obaveštenja, potvrdila je da je u pitanju prevara i slučaj je odmah prijavljen policiji, a preduzeće će podneti krivičnu prijavu - zaključili su iz "Parking servisa".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike