"Lažni dobročinitelji" opet haraju auto-putem: Ponude ti pomoć, a dok shvatiš da si prevaren, oni već jure novu žrtvu!

18.02.2022

14:15

0

Beograđanin je podelio svoje skorašnje iskustvo sa jednim od njih

"Lažni dobročinitelji" opet haraju auto-putem: Ponude ti pomoć, a dok shvatiš da si prevaren, oni već jure novu žrtvu!
Copyright Profimedia

Taman kad smo pomislili da ih više nema, opet su se pojavili! Lažne "šlep službe", ili ti "prvo pokvare, pa onda nude pomoć", opet posluju na auto-putu.

Kako se ranije pisalo, pojavila se grupa koja postavlja eksere na put, prosipa ulje i sve ono što može da dovede do ozbiljnih posledica po vaše vozilo, a onda se brzinom svetlosti pojavljuju "kao pomoć na putu" i uredno vam sve to pošteno naplate. Kada se opasuljite, shvatite da ste debelo prevareni, a "pomoć na putu" već je isparila daleko iza krivine čekajući svoju novu žrtvu.

Slično iskustvo podelio je jedan Beograđanin na Tviteru, koji je umalo naseo na njihovu priču.

Kako je objasnio, sve se dogodilo na Bubanj potoku, kada mu je auto stao na uzbrdici. Kako je znao da ima osiguranje, pozvao je Šlep službu, međutim, kao dobar sugrađanin, jedan starac želeo je da mu pomogne. Tu počinje, dobro uigrana igra.

- Meni danas stane auto na Bubanj potok uzbrdici i ja, pošto sam osiguran, pozovem šlep službu, pa prijatelja da dođe po ženu i decu i to je to, čekamo - započinje Beograđanin svoju ispovest i dodaje:

- 10 min kasnije, staje auto, izlazi iz njega čikica i odmah kreće "ma to ti je samo lamela, ajde upali auto da ti pokažem, izvučem te ja do vrha brda i voziš kući opušteno". Ja ga pitam da li je iz šlep službe, a on kaže "ma da, ajde zovi otkaži šlep, izvučem te ja do gore. Skontam ja koliko je sati, kažem mu da ću da sačekam šlep i zahvalim mu i sve to. On se ne da, insistira, forsira, traži da pokrenem auto da mi dokaže da je "samo lamela". Podignem ja tu malo glas, i on se povuče, sedne u auto i ode.

Kako kasnije saznaje iz Šlep službe ovakvih "kvazi pomagača" ima više, a često se dešava da im vozači prvo otkažu, a kada shvate da su nasamareni, opet ih pozovu za pomoć.

Nikad do sada nisam čuo za ove ekipe i moram da priznam da nije prijatno. Na ulazu sam u Beograd i vrlo je prometno bilo, a čikica mator i sitan, ali da je bio mrak, manje saobraćaja, i da je bio neko fizički jači, mogu da zamislim kako ubeđivanje može da izgleda - dodaje Beograđanin.

Biznis star 30 godina

Kako kaže jedan od tviteraša, Beograđanin je verovatno naleteo na nekog "Sileta" koji posluje već više od 10 godina.

- Upoznao si Sileta... Matori paradira tom relacijom više od 10 godina. Imao sam par situacija sa njim.. - napisao je jedan Tviteraš dok se drugi nadovezuju sa svojim iskustvom:

- E to se nama pre 3 godine u Madjarskoj desilo. U po noći, kako to biva, problem sa gumom. Dok smo čekali ADAC, stvori se lik niotkuda. Dakle, svugde razrađen biznis.

Drugi su pak upozorili da ovakvih prevara ima i od druge strane.

- Verovatno znaš, ali za one koji ne znaju, ima i obrnutih ekipa, koji glume da imaju problema. Uglavnom strani državljani, najčešće Turci. Najčešće glume da imaju problema sa parama, i nude neku falš bižuteriju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike