Gradski urbanista Stojčić izjavio da se odustaje od gradnje na zelenoj površini iznad Prokopa

14.02.2022 | 11:39

"Dogovorili smo se da se od tog projekta odustane jer nema garancija da će biti bezbedan za sve građane Beograda", rekao je Stojčić

Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku kojom se odustaje od gradnje na zelenoj površini iznad železničke stanice Centar.

Odbornici su usvojili Predlog o stavljanju van snage odluke o izradi plana detaljne regulacije područja između ulica Stjepana Filipovića, Dragana Mancea i glavne železničke stanice Beograd “Centar” na teritoriji opštine Savski venac.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić kaže da je dogovoreno da se odustane od urbanizacije zelene površine iznad stanice Prokop.

- Dogovorili smo se da se od tog projekta odustane jer nema garancija da će biti bezbedan za sve građane Beograda, a pre svega za stanovnike ovog naselja - rekao je Stojčić.

Kada je reč o predlogu plana detaljne regulacije područja centra Banovog brda, Stojčić je reka da je njegovo usvajanje odloženo zbog različitih stavova građana.

- Imamo nejasnoće i od strane građana koji su za usvajanje ovog plana i od strane građana koji imaju određene primedbe - rekao je Stojčić.

Dodao je da će u narednom periodu sa obe grupe građana biti održan sastanak kako bi se postigao dogovor i svi bili zadovoljni.

- Organizovaćemo sastanak kako bi zajednički dogovorili kako će izgledati ovaj prostor i šta će se u njemu graditi i od javnih i od privatnih objekata - rekao je Stojčić.

Na sednici su usvojene izmene i dopune Plana generalne regulacije iz 2016. godine. Stojčić kaže da je tim izmenama predviđen veliki broj novih javnih objekata, ali i određene izmene pre svega restriktivnog tipa što, dodao je, znači da su sada onemogućene neke stvari koje su bile moguće planom iz 2016. godine.

- Imamo dosta strože kriterijume za buduću urbanizaciju - istakao je Stojčić.

Gradski odbornici su usvojili Predlog plana detaljne regulacije bloka između Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina. Između ostalog, usvojen je i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za deo bloka izmedu Užičke, Krajiške, Kačaničke i Iličićeve.
 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug