Misterija Velikog ratnog ostrva: Evo šta najviše muči oca nestalog Splićanina - i Matejev telefon je enigma!

27.01.2022 | 15:19

Danas je 28. dan potrage za mladićem iz Splita, a evo šta najviše muči Nenada Periša

Copyright Milan Maricic/ATAImages MUP/RH

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja Periša, u intervjuu koji je dao za Slobodnu Dalmaciju, kaže da ga muče dve stvari, a to je ono što se dogodilo kod "Savanove" i pitanje kako je moguće da se signal mobilnog telefona pojavio tek posle dva sata i to kod Velikog ratnog ostrva.

Inače, danas je 28. dan potrage za mladićem iz Splita.

- Sve vreme govorim da od ovog košmara može da me "oslobodi" samo istina. U mojoj glavi nedostaje vreme nakon spuštanja Mateja bliže reci pored restorana Savanova. Nijedna kamera nije snimila Mateja da se spušta u reku, da u nju upada, nijedna kamera nije videla da Matej ima bilo kakav kontakt s nekom osobom pored Savanove i ta reka je prava enigma. Na snimcima se vidi da se Matej spušta pokraj Savanove, ali se deo nakon toga ne vidi, jer na tom delu nema kamere - govori Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Kako dodaje, i Matejev telefon je velika enigma.

- Mobilni, odnosno signal mobilnog, uočava se na dva mesta, ispred Savanove i onda nakon neka dva i po sata - govori Nenad Periš.

Mnoštvo pitanja na koje nema odgovora muče Matejevog oca.

- Kako je moguće da se signal mobilnog pojavljuje pored Ratnog ostrva, oko 4,15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnjeg Matejevog snimka pored Savanove u 1,55? Kako je moguće da mobilni reaguje ako se nalazi u reci? - pita se Nenad Periš. POGLEDAJ GALERIJU

Kako objašnjava, ako je Matej potonuo u reku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2,20 sati mobilni neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao da daje signal.

- Proizvođač kaže da mobilni može da daje signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mobilni mokar, ne bi zasigurno mogao da daje signal nakon gotovo dva i po sata - objašnjava Periš.

U ovih 27 dana Nenad je razgovarao s mnogim ljudima koji bi mogli nešto da znaju ili pomognu u potrazi za Matejem.

- U utorak je policija ponovno, sa psima, pretraživala Ratno ostrvo koje je poplavljeno. Na ostrvu ima desetak izletničkih kuća, a veličine je oko 1.500 puta 1.500 metara. Ništa mi još nisu javili, ali da su Mateja pronašli, sigurno bi mi odmah dojavili - rekao je Nenad.

Potraga se nastavlja kod restorana "Savanova", gde se Mateju gubi trag.

- Taj prostor ispred restorana može da se napusti neopaženo, upravo zbog toga jer ne snimaju kamere. Tamo postoji i veliki parking pa nije isključena mogućnost da je taj prostor Matej napustio i u nekom automobilu - zaključuje Periš.

Bonus video

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/01/01/64c4e9aeb45738d81958ca38/hd/64c4e9aeb45738d81958ca38.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958ca38",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/3061-1414-thumb-thumb-thumb.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam