Završeno postavljanje cevi u Mirijevskom potoku: "Rešili smo jedan od većih ekoloških problema"

21.01.2022

14:40

0

U radove je uloženo 70 miliona dinara

Završeno postavljanje cevi u Mirijevskom potoku: "Rešili smo jedan od većih ekoloških problema"
9522c19dcd73c20043b4184f7d8e0f4b_5865716386 - Copyright Beoinfo

Radovi na postavljanju cevi u Mirijevskom potoku su završeni, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je taj potok bio jedan od većih problema kada je u pitanju kanalizacija u Mirijevu i da je u radove uloženo 70 miliona dinara.

Vesić je danas obišao lokaciju u tom naselju gde je, kako je rekao, bio direktan izliv kanalizacije što je stvaralo probleme za više građana koji tu žive.

- Zahvaljujući preduzeću ''Beograd vode'' i Sekretarijatu za privredu obezbedili smo 70 miliona dinara. Postavili smo cevi i uveli ovu kanalizaciju u kolektor. Na taj način smo rešili jedan od većih ekoloških problema i obezbedili da građani ovog dela grada mogu normalno da žive", rekao je Vesić.

Istakao je da Grad ima velike planove kada je u pitanju Mirijevo i dodao da je u toku projektovanje vrtića koji će tu biti izgrađen.

- Dobili smo izvođača i već na proleće ove godine počinje izgradnja novog vrtića na Mirijevu - najavio je Vesić.

Pored toga, naveo je da se vrši eksproprijacija zemljišta za izgradnju nove škole u Mirijevu, da je u planu da se ove godine u Petrarkinoj ulici radi veliki park, kao i da će opština u ulici Dragoslava Srejovića takođe raditi jedan park.

- Proširujemo ulicu Dragoslava Srejovića do Volgine, a kasnije i do samog Mirijeva. Ulica će dobiti četiri trake i ono što je najvažnije to je da će 2028, odnosno 2030. godine građani ovde imati dve stanice metroa. I prva i druga linija će se završavati, odnosno počinjati odavde tako da će Mirijevo biti potpuno drugačije naselje koje će biti veoma komforno za život i u kome će poskupeti cene stanova - rekao je Vesić.

Dodao je da postoje još neki planovi kada je u pitanju Mirijevo, kao što je uređenje mesne zajednice i istakao da je Gradu kvalitet života svakog čoveka na teritoriji prestonice pođednako važan, bez obzira gde živi.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić je rekao da su problem u vezi sa Mirijevskim potokom, koji je bio evidentan, neki koristili za politikanstvo, a da je odgovorna gradska vlast pokazala da se problemi ne "guraju po tepih", već da se rešavaju.

- Danas više ovde nemamo problem koji je postojao - rekao je Jeremić i dodao da je zacevljivanje Mirijevskog potoka bila jedna od većih investicija kada je u pitanju opština Zvezdara i da su rešavanjem tog problema stvoreni uslovi za kvalitetniji život stanovnika Mirijeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike