Neprijatan miris izveo inspektore na teren: U toku čišćenje Čukaričkog rukavca

13.11.2020

10:30 >> 13:03

0

Na osnovu sačinjenog zapisnika biće doneto rešenje, kojim će se JVP Srbija vode naložiti čišćenje mulja na navedenoj lokaciji, što će obezbediti adekv

Neprijatan miris izveo inspektore na teren: U toku čišćenje Čukaričkog rukavca
Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Neprijatan miris, koji se danima širi oko Čukaričkog rukavca, a o kojem je 24sedam ranije pisao, izveo je vodne inspektore na teren, gde su započeli čišćenje zagađenog sliva Topčiderske reke, koji je nastao usled izlivanja fekalno-sanitarnih voda u ovu reku.

Vodni inspektori će na osnovu sačinjenog zapisnika doneti rešenje, kojim će se u JVP “Srbija vode” naložiti čišćenje mulja na navedenoj lokaciji, što će obezbediti adekvatan protok vode.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Vodni i ekološki inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršili  su dodatni obilazak terena u saradnji sa mobilnom ekotoksikološkom ekipom Gradskog zavoda za javno zdravlje kako bi se izvršila dodatna ciljna ispitivanja vode.

Poslednje čišćenje mulja je, inače, sprovedeno 2016. godine, ali kako nadležni naglašavaju vodna inspekcija Sekretarijata nije imala učestale prijave vezane za područje Čukaričkog rukavca u prethodnom periodu.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Podsetimo, inspektori iz Agencije za zaštitu životne sredine početkom ove nedelje uradili su vanrednu analizu vode kako bi utvrdili odakle potiču neprijatni mirisi.
Rezultati su ukazali na povećan raspad organskih materija do koga dolazi usled izlivanja fekalno-sanitarnih voda, a gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović rekla je da jedan od uzroka može biti i neadekvatno ispuštanje septičkih jama.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi