Parking kao ordinacija: Stojadin terapiju prima u svom automobilu, jer lift u DZ u Kaluđerici i dalje ne radi!

18.01.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Ništa se nije promenilo ni za pacijente ni za zaposlene, koji na takav način ukazuju lekarsku pomoć

Parking kao ordinacija: Stojadin terapiju prima u svom automobilu, jer lift u DZ u Kaluđerici i dalje ne radi!
DZ Kaluđerica Printscreen RTS - Copyright Printscreen/RTS

Lekari Doma zdravlja u Kaluđerici i dalje na parkingu pregledaju pacijente koji ne mogu da se penju na sprat, jer lift još ne radi.

Nadležni su pre dva i po meseca uveravali da će lift vrlo brzo biti popravljen, a Stojadin Trajković i dalje injekcije i terapije dobija u svojim kolima ili ispred doma zdravlja.

Pregledaju ga na parkingu, jer je Trajković invalid, a lift ne radi više od godinu i po dana. Ništa se nije promenilo ni za pacijente ni za zaposlene, koji na takav način ukazuju lekarsku pomoć.

Trajković je video, kaže, mnogo starijih pacijenata, ali i starijih doktorki, kojima takođe nije prijatno da silaze.

Printscreen/RTS
Dom zdravlja u Kaluđerici

U domu zdravlja su postavljene tri stolice ispred lifta, kao znak da nije u funkciji. Mlađima nije problem da se popnu do drugog ili trećeg sprata, ali svima ostalima jeste.

- Penju se tako što imaju četiri nosača, to je jedini način da odu do trećeg ili četvrtog sprata. Prosto, taj lift ne radi. Oni fizički ne mogu da koriste te usluge, ili neko mora da ih nosi do gore - kaže Dragoljub Krstić, predsednik Udruženja građana "Naša Kaluđerica".

Printscreen/RTS
Stojadin Trajković

Kada je u maju 2020. godine izbio požar u domu zdravlja u prostorijama za intervencije, površine oko 40 kvadratnih metara, šteta je, dodaje Krstić, brzo sanirana.

- Sanirana je za tri ili četiri meseca, pretpostavljam zbog tendera i dokumentacije, ali sve ostalo je zanemareno, kao i taj lift - priča Krstić.

Šta kažu nadležni iz Domu zdravlja

U pisanom odgovoru nadležnih iz Doma zdravlja Grocka, piše da je proces rekonstrukcije lifta u toku i da je tu obavezu, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, preuzela lokalna samouprava, odnosno Opština Grocka.

RTS od opštine nije dobio odgovor, a u domu zdravlja u Kaluđerici nema ni majstora ni radova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike