Od prizora ispred ove zgrade svima se povraća! Stanari Karaburme ugroženi fekalijama koje se izlivaju iz komšijskih toaleta (FOTO)

14.01.2022 | 07:30

Autor: Ljubica Stanković

Dolaskom na lice mesta, reporteri 24sedam zatekli su, blago rečeno, pakao

Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U višespratnoj stambenoj zgradi u Vlašićkoj ulici broj 14, na Karaburmi, iz otvorene kanalizacione cevi već duže vreme se na trotoar i ulicu izlivaju fekalije i otpadni sadržaji.

Dolaskom na lice mesta, reporteri 24sedam zatekli su, blago rečeno, pakao! Niz trotoar neprestano su se slivale fekalije, a u jednom trenutku su počele i da izlaze iz cevi, najverovatnije kada je neko od stanara pustio vodu u svom toaletu. 

Takođe, taj deo ulice prekriven je fekalijama, koje su se pomešale zajedno sa snegom i poledicom, pa stanari ovog dela Karaburme izbegavaju da ulaze u ovu saobraćajnicu iz Stevana Hristića, već idu okolo i do svojih ulaza dolaze iz Jabučke ulice. POGLEDAJ GALERIJU

Prema rečima jedne komšinice, koja živi u ulazu pored, izvor curenja nije poznat ali pretpostavlja se da su u pitanju stanovi sa prvog ili drugog sprata, jer kako kaže, sve iznad toga je nadogradnja.

- Već tri nedelje se iz zgrade izlivaju fekalije i niko ne reaguje. Komšije su zvale Komunalnu policiju više puta i prema njihovim rečima niko se nije javio da to reši. Upravnik zgrade ništa ne radi po tom pitanju - ističe komšinica za 24sedam.

Kako ona navodi, povremeno neko zapuši otvorenu rupu, situacija se smiri i onda ponovo krenu da cure fekalije.

Stanarka iz drugog ulaza za 24sedam kaže da je njihov predsednik Skupštine stanara podneo tužbu opštini Palilula.  POGLEDAJ GALERIJU

- Iz "Vodovoda" su bili pre neki, ali problem nisu rešili. Niko ne zna zbog čega. Fekalije danima cure iz te cevi. Svaki put kada izvodim psa u šetnju, moram u rukama da ga držim kada prelazimo ulicu, kako ne bi ugazio u te fekalije - kaže ona i dodaje da joj se od smrada povraća svaki put kada izađe iz zgrade.

Slična situacija dogodila se u aprilu prošle godina u Mirijevu, kada su se fekalije izlile u ovom delu Beograda. Iz šahta, na uglu ulica Vitezova Karađorđeve zvezde i Šejkine, izbila je voda a sa njom su na ulicu isplivale i fekalije.

Stanari ovog dela Mirijeva tada su bili zbunjeni jer je dan pre izlivanja fekalija taj deo bio rekonstruisan, odnosno postavljen je bio novi asfalt. 

Bonus video

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/07/01/64c4e9aeb45738d81958cd0c/uhd/64c4e9aeb45738d81958cd0c.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958cd0c",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/25-11-thumb-thumb-thumb.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam