Spas za ljude bez krova nad glavom: Zbog zime, dnevni centri će raditi sat duže

12.01.2022

09:29

0

Autor: 24sedam

U 2021. godini registrovano je 9.676 poseta dnevnim centrima

Spas za ljude bez krova nad glavom: Zbog zime, dnevni centri će raditi sat duže
Copyright Printscreen/Google Maps

U saradnji sa Crvenim krstom, produženo je radno vreme dnevnih centara za lica bez krova nad glavom za sat vremena i vikendom, saopšteno je danas iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Podseća se da trenutno rade dva prihvatna centra - na Starom gradu u Solunskoj broj 14 i na Voždovcu u Ulici Milorada Umljenovića broj 18.

- Zbog hladnog talasa i temperatura ispod nule omogućili smo produženo radno vreme dnevnih centara od 11 do 14 sati radnim danima i vikendom, kao i dodatne kapacitete - rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Tanjug/Beoinfo
Nataša Stanisavljević

Podsetila je da korisnici u dnevnim centrima mogu da dobiju kuvani obrok, paket odeće i higijenskih sredstava, a da u Solunskoj ulici imaju i mogućnost korišćenja usluge kupanja.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu u saradnji sa Crvenim krstom Beograd od 2020. godine sprovodi uslugu dnevnih prihvatnih centara za lica bez krova nad glavom.

U 2021. godini registrovano je 9.676 poseta dnevnim centrima, a 393 puta su lica bez krova nad glavom koristila uslugu kupanja, precizira se u saopštenju.

- Zajedničkom saradnjom svih institucija sistema, ali i dobrom voljom naših sugrađana, možemo pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija - navela je Stanisavljevićeva, i zamolila sve Beograđane da ukoliko primete lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe to i prijave policiji, komunalnoj miliciji ili centru za socijalni rad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike